Гърция праща полицаи, които ще бъдат поставени на германските летища,

...
Гърция праща полицаи, които ще бъдат поставени на германските летища,
Коментари Харесай

Гръцки полицаи по германските летища

Гърция праща служители на реда, които ще бъдат сложени на немските летища, откакто управляващите в Германия ускориха инспекциите на пасажери, идващи от южната ни съседка поради опасения, че измежду тях може да има незаконни детайли и даже джихадисти, оповестяват гръцките електронни издания.

 © фотография: АРХИВ
Проверките до момента са открили, че хиляда от 33 хиляди пристигнали от Гърция са били с " нередовни документи ". В. " Катимерини " написа, че гръцките служители на реда ще оказват помощ на германскиете си сътрудници при контрола над идващите от Гърция. Припомня се, че сходна процедура са ползвали от години както Германия, по този начин и Франция. Двете страни имат такива полицейски екипи и в Гърция и по-специално на интернационалното летище " Елефтериос Венизелос " в Атина.

Вестникът акцентира, че Гърция е поискала да изпрати служители на реда още преди 12 ноември, когато са почнали щателните инспекции по немските летища, и че това нейно искане е било утвърдено от управляващите в Берлин. В. " Прото тематика " дефинира като унизително държанието на управляващите по немските летища, защото германците подхождали към идващите от Гърция като към трета категория пасажери, в случай, че те идват от Шенгенското пространство.

" Просто съблюдаваме разпоредбите ", споделили немски източници пред вестника. Изданието укорява за това и държавното управление в Атина, като акцентира, че то било некомпетентно да охранява границите на Шенгенското пространство, към което Гърция принадлежи от 2000 година. Цитират се и думите, казани от премиера Алексис Ципрас за мигрантите след обнародвани от Европейския съвет вътрешни документи за тях, че " на тези, които желаят да изоставен Гърция, би трябвало да им бъдат дадени документи и да отпътуват ".

Във връзка с това се отбелязва, че най-малко от две години насам Европейската комисия е предизвестила гръцката страна за желанията на съответни страни членки на Европейски Съюз да върнат граничния надзор. Връщането на граничните инспекции за идващите от Гърция е последното нещо, което сега занимава Берлин, защото Германия се намира в невиждана политическа рецесия, написа още в обявата.
 ​Щателни инспекции по немските летища ​на пасажери, идващи от Гърция ​Щателни инспекции по немските летища ​на пасажери, идващи от Гърция
Властите в Германия са почнали щателни инспекции по летищата на страната и те са годни единствено за пасажери, идващи от Гърция, оповестява в. "Катимерини "....
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР