Гърция отново отчита рязък скок на заразените с коронавирус. Властите

...
Гърция отново отчита рязък скок на заразените с коронавирус. Властите
Коментари Харесай

Рязък ръст на заразените с Омикрон в Гърция. Ковид сертификатът остава

Гърция още веднъж регистрира внезапен скок на инфектираните с ковид. Властите при съседите взеха решение да запазят условието за коронавирус документ, откакто здравните специалисти в страната предизвестиха, че рискът не е отминал.

Статистиката регистрира, че в последните две седмици броят на новозаразените на дневна база се е нараснал с 63%, като мина 20 хиляди случая, най-вече са на остров Крит.

В областите до границата с България също има леко повишение на темпа на разпространяване на вируса, само че в предстоящите граници, съгласно информация на здравното министерство.

Повечето от инфектираните са носители на разновидността " Омикрон " 2, който бързо се популяризира измежду младежите и на първо място в учебните заведения, където не се съблюдава прецизно здравния протокол, разясняват специалисти пред " Прото тематика ".

Съществува безпокойство, че бежанската рецесия от Украйна в допълнение усили инфектираните, а здравното министерство предлага ваксина на мигрантите, които влизат в Гърция.

Гръцките здравни управляващи не разискват към този момент унищожаване на здравния документ и тест за влизане на закрити публични места.

Чужденците, които не са имунизирани и желаят да посетят ресторант, магазин или друго закрито публично място, си вършат бърз антигенен тест в аптеките, като цената падна на 5 евро.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР