Гърция открива на 1 май официално новия туристически сезон. Очаква

...
Гърция открива на 1 май официално новия туристически сезон. Очаква
Коментари Харесай

Лоша новина за българите, които ще почиват на Халкидики

Гърция открива на 1 май публично новия туристически сезон. Очаква се мощна туристическа година, само че не доближават служащите в туризма. Предварителните резервации са с 20% повече спрямо интервала преди пандемията, заяви министърът на туризма Василис Кикилиас. Българи и румънци са с най-вече резервации в Северна Гърция с очевидно желание към Халкидики, оповестяват туристическите организации. 

В Гърция двойно са се нараснали вложенията в първокласни хотели, поради огромно търсене от страна на туристите. За тази година хотелиерите оповестяват, че са принудени от стопански фактори да покачат цените с към 10% според от категорията и предлаганите услуги. 

На Халкидики всички цени са изменени спрямо предходната година и все пак чужденците всеобщо резервират, показват от съюза на хотелиерите. 

На островите Миконос и Санторини усилиха полицейските екипи по защита на сигурността на туристите. Липсата на работна ръка се усеща осезателно в туристическия бранш, като притежатели на хотели и заведения за хранене притеглят чиновници от трети страни, осведоми bTV.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР