Гърция открива на 1 май новия туристически сезон с очаквания

...
Гърция открива на 1 май новия туристически сезон с очаквания
Коментари Харесай

Гърция открива официално летния туристически сезон на 1 май

Гърция открива на 1 май новия туристически сезон с упования за мощна туристическа година, съобщи. Предварителните резервации са с 20% повече спрямо интервала преди пандемията, заяви министърът на туризма Василис Кикилиас. Началото на летния сезон в южната ни съседка съответствува с първия дълъг празничен уикенд у нас през следващия месец. 1 май, понеделник е формален почивен ден, а няколко дни по-късно три почивни дни ще имаме и поради Гергьовден, който е на 6 май, събота. 

По данни на туристическите организации, българи и румънци са с най-вече резервации в Северна Гърция с очевидно желание към Халкидики, макар по-високите цени. Хотелиерите оповестяват, че са принудени от стопански фактори да покачат цените с към 10% според от категорията и предлаганите услуги. На Халкидики всички цени са изменени спрямо предходната година и все пак чужденците всеобщо резервират, показват от съюза на хотелиерите.

Съшевременно туристическият бранш в страната регистрира двойно нарастване на вложенията в първокласни хотели, поради огромно търсене от страна на туристите. В Гърция двойно са се нараснали вложенията в първокласни хотели, поради огромно търсене от страна на туристите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР