Гърция осъмна днес без новини и информационни емисии по радиото

...
Гърция осъмна днес без новини и информационни емисии по радиото
Коментари Харесай

Генерална 24-часова стачка на медиите в Гърция

Гърция осъмна през днешния ден без вести и осведомителни излъчвания по радиото и малкия екран. Причината е оповестената 24-часова стачка, която в 6 часа тази заран започнаха чиновниците в медиите. В генералната стачка, оповестена от Синдиката на чиновниците в частния бранш взе участие и Сдружението на публицистите.

Освен публицистите, към стачката се причислиха и техническите сътрудници в частните и държавните медии, както и чиновниците в пресцентровете на министерствата. От 6 часа тази заран държавната организация спря да популяризира вести.

Днес Гърция отбелязва Деня на труда, защото 1 май съответства с Велика събота. Освен това синдикатите на работещите в публичния и в частния бранш се разделиха и за 6 май е оповестена 24-часова стачка на заетите в обществения бранш и се приканва за провеждането на манифестации.

И двата синдиката посвещават тази година Деня на труда на измененията в закона за трудовите взаимоотношения, препоръчани от Министерството на труда. Те предизвестиха, че никога не би трябвало да се трансформира осемчасовият работен ден.

Към стачката ще се причислят и чиновниците от публичния превоз, като през днешния ден се лимитира придвижването на автобусните линии и на метрото .

От обяд до 16:00 часа стопира придвижването на трамваите.

В четвъртък метролиниите 1, 2 и 3, тролеите и трамваите няма да работят през целия ден поради оповестената 24-часова стачка.

За през днешния ден не се плануват митинги, само че за четвъртък са оповестени такива в Атина и в други градове на страната. За всеобщо присъединяване в отбрана на правата на служащите прикани и опозиционната партия СИРИЗА.

Синдикатите обявиха, че са " решени да се опълчват на проектите на държавното управление за връщане към средновековните условия на труд " и че ще се борят за отбрана на обществения темперамент на публичния превоз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР