Гърция ограничава часовете за посещения на древния туристически обект Акропол,

...
Гърция ограничава часовете за посещения на древния туристически обект Акропол,
Коментари Харесай

Акропола с ограничено работно време и спрени училища, докато Гърция се бори с жегата

Гърция лимитира часовете за визити на античния туристически обект Акропол, спря учебните заведения в Атина и остави медиците по домовете им. Държавата е изправена пред първата гореща вълна за лятото , предават от Reuters.

Хълмът на Акропола , където се намира един от най-известните археологически обекти в света, е затворен от 12:00 до 17:00 часа. Служителите на Червения кръст са раздавали бутилки с вода на туристите.

Много съществени учебни заведения и детски ясли в страната ще затворят за два дни.

Очаква се температурите да доближат 43°C в сряда и четвъртък в някои елементи от средиземноморската страна, до момента в който южните ветрове носят парещ въздух и прахуляк от Северна Африка.

Пожарникари и полицейски екипи патрулират гори по въздух и земя поради опасения от мощни ветрове към края на седмицата, които покачват
 Скок на разноските в Гърция за неприятното време
Скок на разноските в Гърция за неприятното време

50 пъти повече спрямо 2013 година

Припомняме, Гърция е една от най-засегнатите от климата страни в Европа. Миналата година повишаващите се температури провокираха смъртоносни горски пожари, а непостоянните дъждове предизвикаха в историята. В резултат реколтата и поминъка в страната понесоха обилни вреди.

Миналата зима беше най-горещата документирана за южната ни съседка, като преваляванията бяха малко и заради това случаите на пожари се усилиха. Подобни условия са следени предходната година в огромна част от Южна Европа, в това число Португалия, Франция, Испания и Италия.

В Гърция пожарите започнаха по-рано от предстоящото тази година, като първият случай е бил през март. След миналогодишните разрушителни горски пожари, в това число, Гърция е засилила противопожарната подготовка , като е наела повече личен състав и е засилила образованието му.
 Гърция прати два самолета за гасене на пожари в Кипър
Гърция прати два самолета за гасене на пожари в Кипър

Островът на Афродита е изискал интернационална помощ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР