Гърция нареди на всички неправителствени организации, които помагат на мигранти

...
Гърция нареди на всички неправителствени организации, които помагат на мигранти
Коментари Харесай

Гърция нареди незабавна регистрация на всички НПО, помагащи на мигранти

Гърция подреди на всички неправителствени организации , които оказват помощ на мигранти на егейските острови неотложно да се записват пред управляващите , разгласи представител, представен от ДПА.

" Тези организации никнат като гъби след дъжд . Някои се държат като експлоататори ", разяснява пред радио " Прото тематика " заместник-министърът на миграцията Йоргос Кумуцакос.
 Гърция укрепва границата си с Турция
Гърция укрепва границата си с Турция

Мерки против мигрантския напън

Парламентът на Гърция прокара съответното законодателство на изключително съвещание по-рано тази седмица. Властите се опиват да вкарат ред в безредната обстановка с мигрантите на островите.

Кумуцакос упрекна някои от организациите, които работят на острова, където десетки хиляди мигранти са изоставени след идването си от Турция, че злоупотребяват с нестабилната обстановка, с цел да получават евросредства.

Той изрази подозрение, че митинг на хиляди мигранти на Лесбос, който приключи с потребление на сълзотворен газ от полицията и разпространяване на протестиращите, е импровизиран, като загатна, че е подтикнат от някои неправителствени организации.
 Гърция строи плаваща ограда в морето, с цел да стопира бежанците
Гърция строи плаваща ограда в морето, с цел да стопира бежанците

За да спре напора към островите...

Опасявайки се, че гръцкото държавно управление ще форсира депортацията на тези, на които са им отхвърлени молбите за леговище, стачкуващите желаеха да бъдат трансферирани на континенталната територия на Гърция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР