Гърция може да транспортира украинско зърно през Александруполис.На срещата на

...
Гърция може да транспортира украинско зърно през Александруполис.На срещата на
Коментари Харесай

Гърция може да транспортира украинско зърно през Александруполис

Гърция може да транспортира украинско зърно през Александруполис.На срещата на външните министри на Европейски Съюз в Киев министърът на външните работи на Гърция Йоргос Герапетритис обърна внимание на „ големите “ последствия от проваленото съглашение с Русия.

Безопасен експорт на украинско зърно през Черно море

Той акцентира готовността на Гърция да способства за намирането на решение. Позова се  на опцията за превозване на зърно през пристанищата на Северна Гърция и съответно през пристанището на Александруполис.

Гърция може да транспортира

На неофициалната среща първите дипломати на страните-членки на Европейски Съюз потвърдиха недвусмислената си поддръжка за Украйна. Те потвърдиха и солидарността си с битката на украинския народ.

Safenews писа по-рано, че Володимир Зеленски и Урсула Фон дер Лайен разискаха алтернати за износът на зърно, заяви канцеларията на Зеленски, представена от Ройтерс.

 Русия се изтегли от така наречен зърнена сделка 

Украйна задейства механизъм, който Киев назовава краткотраен филантропичен кулоар в Черно море за експорт на зърно.

“Конструктивен разговор ”

Украйна прикани външните министри на страните от ЕС да окажат подпомагане на Украйна, с цел да може тя да възобнови “пълния си потенциал ” за експорт на зърно през Черно море.

“Ако Европейски Съюз и Украйна обединят старания, с цел да подсигуряват сигурността на този кулоар, той би могъл да действа в цялостен потенциал ”, сподели на конференция украинският външен министър Дмитро Кулеба.

Участниците в срещата в Киев “доста детайлно ” са разискали зърнения въпрос, като са приветствали обстоятелството, че “всички поставят старания ” по този въпрос.

Още вести четет в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР