„Историческо наводнение“ в Гърция изсипа повече от 2 фута дъжд само за няколко часа

...
Гърция е засегната от нов кръг от екстремни метеорологични условия
Коментари Харесай

Гърция е засегната от нов кръг от екстремни метеорологични условия след седмици на суша, горски пожари и интензивна жега. Само за часове в някои райони на страната падна над два фута дъжд и най-малко един човек беше убит, докато бурята продължи да се движи към Средиземно море, където можеше да се превърне в това, което е известно като „лекарство“.< /p>

В Загора имаше "умопомрачителни" валежи от 21 инча от бурята, наречена Даниел, в рамките на само 10 часа във вторник, публикува в социалните медии изследователят от Европейския център за синхротронно лъчение Нахел Белгерце.

„Допълнителни 300-500 мм, локално до 600 мм дъжд може да падне до четвъртък“, каза той. „В ход е историческо наводнение!“

3 фута – дъжд. Няколко други града също получиха поне един фут дъжд през това време.

Дъждът, наблюдаван в Загора, е повече от 55 пъти по-висок от средния валеж за септември в цяла Гърция, която има среден валеж за месеца от 16 милиметра, според метеорологичната служба на Обединеното кралство.

Видеоклипове, публикувани от гръцката метеорологична служба, показват бързи наводнения в няколко града във вторник. В Скиатос офисът каза, че ситуацията се "влошава" през целия следобед. Други изображения показват автомобили, потопени наполовина под придошлите води. А във Волос офисът каза, че някои райони са загубили електричество, а Атинската новинарска агенция съобщи, че един човек е загинал, когато наводнението е причинило падане на стена отгоре му, докато той се опитвал да стигне до овцете си. Още един мъж в града е в неизвестност, след като е бил отнесен от водите, съобщи агенцията.

Ройтерс потвърди ситуациите на двамата мъже, но местните власти не предоставиха повече подробности.

Офисът каза в понеделник, че повече от 7000 светкавици са били наблюдавани от метеорологичната система, която те класифицират като „валежно събитие от категория 5“, което означава, че това е „екстремна“ метеорологична ситуация.

И може само да се влоши за региона през следващите дни. Сайтът за прогнозиране на времето Severe Weather Europe казва, че Даниел може да доведе до развитието на медикан, „подобен на тропически циклон“ в Средиземно море. Метеорологичните модели показват, че такава система може да се образува над Йонийско море тази седмица, казаха синоптиците, тъй като продължаващата морска гореща вълна подхранва екстремното време.

Медиканите обикновено се нуждаят от температури на океана от 26 градуса по Целзий, малко под 79 градуса по Фаренхита, за да се образуват, казаха синоптиците, и напоследък има „повече от достатъчно топлина, за да поддържа субтропичното развитие. " Метеорологичните модели показват, че ако се образува, може да доведе до пориви на вятъра от около 62 мили в час. Не е ясно дали ще бъде по-близо до Сицилия и Малта или либийското крайбрежие.

Известно е, че по-високите температури на океана създават условия, които могат да доведат до по-екстремно време. С повишаването на температурите се увеличава и изпарението, което води до повече валежи във въздуха, което позволява образуването на бури.

Наводнението идва, докато Гърция се бори с „най-големия горски пожар, регистриран някога“ в Европейския съюз. Само миналата седмица гръцката противопожарна служба каза, че пожарът "все още е извън контрол" в природен резерват, докато страната продължава да се възстановява от десетките пожари, които избухнаха през лятото.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР