Гърция е предпочитана дестинация за лятна ваканция, но тази популярност

...
Гърция е предпочитана дестинация за лятна ваканция, но тази популярност
Коментари Харесай

Новите правила за плажове в Гърция

Гърция е желана дестинация за лятна почивка, само че тази известност има и някои дефекти. Огромното количество хора, които желаят да се излежават на прелестните плажове, води до проблеми с пренаселеността, а заведения за хранене и хотели постоянно заемат големи елементи от плажната линия, което значи, че за свободно потребление остава прекомерно малко.

Броят на шезлонгите, които заемат крайбрежията на Гърция, накара локалните поданици да стачкуват за място на плажа предходната година - и в този момент наподобява, че те най-сетне са били чути. В известие в TikTok гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис показа новия " закон за плажовете " - лист с правила, които

имат за цел да създадат плажовете по-подредени, само че и " обективни ".

От пролетта едно от разпоредбите е, че 70% от плажовете би трябвало да бъдат свободни от шезлонги, с цел да се предотврати пренаселеността. В предпазените зони този % би трябвало да бъде 85, а в екологично сензитивните зони - които ще бъдат обозначени като " недосегаеми плажове " - шезлонгите ще бъдат изцяло неразрешени.

Освен това сред шезлонгите и бреговата линия би трябвало да има най-малко четири метра разстояние, с цел да се улесни достъпът до морето за всички.

Въпреки че тези правила са въведени, с цел да се ограничи господстващото състояние на питейните заведения и заведенията за хранене на плажната линия, концесиите на плажа ще се дават посредством онлайн търгове. И с цел да се подсигурява, че всички съблюдават разпоредбите, плажовете ще бъдат следени от дронове.



Гърция се гордее с едни от най-красивите плажове в света - извънредно време е те да бъдат предпазени, удовлетворени от ограниченията са местните
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР