Гърците власти въвеждат такса за изпълнение на рецепти и получаване

...
Гърците власти въвеждат такса за изпълнение на рецепти и получаване
Коментари Харесай

Такса за направления и изпълнение на рецепти въвежда Гърция

Гърците управляващи вкарват такса за осъществяване на предписания и приемане на посоки за проучвания. Опозицията подлага на критика държавното управление, че по този начин ще таксува с такси бедните пенсионери, оповестява БНР.

„ Все по-скъпо става безплатното опазване на здравето “ в Гърция, разясняват пенсионерите, които мъчно заплащат медикаментите си, пишат гръцките медии.

От април всяка рецепта ще се извършва против такса от едно евро. Плащането е в аптеката, а средствата влизат в министерството на опазването на здравето. Дори написването на направление за проучване към този момент се таксува, още веднъж недоволстват пенсионерите.

Пациентите ще доплащат и по 3 евро за диагностика като томография и рентген.

Очакват се към 72 милиона евро доход за една година.

За да се понижат разноските в опазването на здравето се следи по електронен път честотата на изписване на несъмнено лекарство, както и броя на проучванията за всеки пациент.

, реши още здравното министерство. Цената обаче е доста по-ниска от частните клиники, настояват лекарите.

В същото време, с цел да се понижи недоволството измежду пациентите, наред с платените, ще се правят и безвъзмездни интервенции за най-нуждаещите се с ниски приходи, заяви здравният министър Георгиадис.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР