Гърците променят хранителните си навици. По принуда - поради високата

...
Гърците променят хранителните си навици. По принуда - поради високата
Коментари Харесай

Гърция: Цените на месото с драстичен ръст, консумацията му - със сериозен спад

Гърците трансформират питателните си привички. По насила - заради високата цена на месото, мнозина минават към вегетарианско меню, предава кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

Цената на месото шокира към този момент даже търговците - с 30% приблизително в границите на година е по-скъпо телешкото месо, а пилешкото се трансформира в деликатес. Собствениците на месарски магазини се оплакват, че оборотът им пада непрекъснато, тъй като клиентите купуват дребни количества месо. Заведенията също се оплакват, че поръчките за месни ястия понижават непрекъснато поради високите цени.

Проучване на Института за проучване на трендовете на потребителите демонстрира, че 25% от гърците теглят от влоговете си, с цел да си покрият разноските, а 55% от гърците са понижили внезапно разноските за храна.

В тази рецесия има и печеливши - това са производителите на разнообразни марки гръцко узо. Както гърците, по този начин и туристите към този момент избират гръцки питиета вместо маркови задгранични напитки.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР