Гърците от Австралия ще съдят организаторите на антигръцкия митинг, който

...
Гърците от Австралия ще съдят организаторите на антигръцкия митинг, който
Коментари Харесай

Австралийските гърци ще съдят австралийските македонци

Гърците от Австралия ще съдят уредниците на антигръцкия протест, който се организира предходната седмица в страната поради запаленото гръцко знаме. През миналите почивни дни в Мелбърн, Сидни и другите градове изселници от Македония организираха шествия против смяната на конституционното име на някогашната югорепублика и възпламениха гръцки флагове, предава скопската електронна медия „ Нетпресс “.
Според Австралийския институт за македонски проучвания (АИМИ) уредниците на митинга са виновни за поощряване на националистическата и расистка ненавист против елинизма, подбуждайки ненавист и отправяйки обиди против гърците и техните национални знаци, в това число гръцкото знаме, клюка против Гърция и нейната история и просвета.
АИМИ упреква „ славомакедонските “ уредници на митинга, че са злоупотребили с правата, дадени им в границите на австралийския мултикултурализъм, съобщи Фокус.
Гръцката общественост в Мелбърн и Виктория също по този начин излезе с изказване, в което осъжда случаите, които се случиха на митингите на македонците в Австралия и най-много запалването на гръцките флагове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР