Гарланд каза, че повишава прокурора в щата Делауеър Дейвид Уайс,

...
Гарланд каза, че повишава прокурора в щата Делауеър Дейвид Уайс,
Коментари Харесай

Назначиха специален прокурор по разследването срещу Хънтър Байдън

Гарланд сподели, че покачва прокурора в щата Делауеър Дейвид Уайс, който изследва финансовите и бизнес покупко-продажби на сина на президента, в специфичен прокурор.

Уайс е споделил на Гарланд сподели, че " по негова преценка следствието му е достигнало стадий, на който той би трябвало да продължи работата си като специфичен прокурор и изискал да бъде назначен (на такава длъжност).

" След като разгледах настояването му, както и изключителните условия, свързани с този въпрос, стигнах до заключението, че е в публичен интерес да го назнача като специфичен прокурор ", сподели Гарланд.

Този ход е от изключително огромно значение за всекидневно внимателния Гарланд и се случва по време на две огромни следствия на министерството на правораздаването против някогашния президент Доналд Тръмп , основен противник на президента Джо Байдън на изборите следващата година.

Назначаването на Уайс съответствува и със започването на настрана следствие на републиканците в Камарата на представителите на бизнес покупко-продажбите на Хънтър Байдън.

Миналия месец правосъдното съглашение на Хънтър Байдън по обвиняването за укриване на налози се провали.

Републиканците се подиграваха на това правосъдно съглашение за признание на виновност и го назоваха " блага " договорка, а паралелно с това продължаваха личното си следствие.

Като специфичен прокурор Уайс ще има по-широки пълномощия за осъществяване на по-широко следствие в разнообразни области, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР