Гардовете не са длъжни да знаят кой навлиза на територията

...
Гардовете не са длъжни да знаят кой навлиза на територията
Коментари Харесай

Румен Ралчев защити гардовете на НСО: Флагът на такъв кол е оръжие

Гардовете не са длъжни да знаят кой навлиза на територията на охранителен обект. Не се знае - терористи ли са, пияни ли са, заболели ли са. Флагът, вързан на подобен прът - това е оръжие. Чудеса могат да се създадат с него.
Това съобщи пред bTV ген.-майор Румен Ралчев, някогашен чиновник на НСО.

" Лодка дебаркира на територията на охранителен обект без авансово уведомяване. Задейства се специфична процедура за обезвреждане на тези, които идват неканени. Не се знае какви са ", разяснява той.

По думите му гардовете не са подготвени за геодезисти и не са длъжни да знаят, че територията на плажа е държавна благосъстоятелност. Казано с други думи - те извършват отговорностите си да пазят. Поругаването на флага пък Ралчев видя като деяние по обезвреждане на вероятно оръжие.

" Вързан байрак на подобен прът - това е оръжие. По същия метод могат да сложат знаменце на сабя. Не е имало мачкане, късане. Това е развой по обезвреждане на агресивността - нещо, което съгласно мен беше пиар акция ", отсече Ралчев и добави: Хората действаха първосигнално - трима мъже слизат сопа с българския байрак и слизат нападателно. С тази пръчка могат да създадат чудеса.

По думите му по различен метод е можело да се реализира инспекцията, а Христо Иванов е целял конфликт.

" Те не са длъжни да го познават. За тях той е агресор, който навлиза на територията на специфичен обект. Ако това са други хора - терористи, пияници, сеирджии, които желаят да намалят престижа на службата или охранявания, викането щеше да е още по-силно - за какво не са си свършили работата ", разяснява още Ралчев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР