Гаранцията за защита на човешките права е върхово постижение на

...
Гаранцията за защита на човешките права е върхово постижение на
Коментари Харесай

Радев: Гаранцията за защита на човешките права е върхово постижение на нашата демокрация

Гаранцията за отбрана на човешките права е върхово достижение на нашата народна власт, сподели президентът Румен Радев при откриването на Общото заседание на юристите от страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Според Радев тези права не са даденост. Както не е и справедливостта в обществото. Тяхното отстояване изисква ясни правила, натурализъм в нашето комплицирано време и ежедневни старания, уточни президентът. 

 

Българите го научихме по сложния метод в тежките години на прехода. Днес надали ни е по-леко във време на политически преватности, блокаж на институции и феодализация, редом правосъдие в секрети клубове на магистрати, постоянно преждевременно и необичайно законодателство настрана от публичния интерес, уточни Радев.

 

Закони се одобряват на едно четене, без публично разискване, прокарват се значими промени в преходни и заключителни разпореждания, в закони, които нямат нищо общо със Закона за нормативните актове. Непрекъснато се прекрояват закони. Вчерашни ремонти се преправят, сподели още Радев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР