„Гарантирането на енергийната сигурност е един от водещите приоритети в

...
„Гарантирането на енергийната сигурност е един от водещите приоритети в
Коментари Харесай

Красимир Първанов: Гарантирането на енергийната сигурност е от водещите ни приоритети


„ Гарантирането на енергийната сигурност е един от водещите цели в работата на държавното управление и на Министерството на енергетиката. “ Това сподели заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов, който взе участие в формалното стартиране в употреба на нови капиталови планове на ЧЕЗ в столицата.

По неговите думи, подмяната на 110-киловолтовия кабел „ Драгалевци “ и реконструкцията на подстанция „ Витоша “ са явен знак за смисъла, което има сигурното и надеждно електроснабдяване за чешката компания.

Красимир Първанов подчертава пред участниците в церемонията, че страната в лицето на Министерството на енергетиката и Електроенергийният систематичен оператор, също осъществя високи цели, свързани със сигурността на енергийните доставки в целия район на Югоизточна Европа. Като образец за това той напомни неотдавна стартиралото създаване на нов електропровод Добруджа-Бургас, който ще подсигурява сигурността на междусистемните обмени на електрическа енергия сред България и Румъния. Това е част от петте плана от общ европейски интерес, нужни за реализацията на предпочитания европейски кулоар Север-Юг. „ Това има основно значение за ускорение на пазарната интеграция в интерес на всички консуматори “, заключи енергийният заместник-министър.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР