Гана и Египет завършиха 2:2 в дербито от група Б

...
Гана и Египет завършиха 2:2 в дербито от група Б
Коментари Харесай

Гана изпусна Египет, Салах се контузи

Гана и Египет приключиха 2:2 в дербито от група " Б " за Купата на Африка. Ганайците на два пъти повеждаха, само че изпуснаха успеха след груби неточности в отбрана.


Другата огромна вест от дуела е травмата на звездата на Египет Мохамед Салах, който в края на първото полувреме даде знак, че желае промяна и не може да продължи. Засега не е ясно дали ще пропусне третия мач в групата против Кабо Верде.

Гана излезе напред в резултата в продължението на първата част след приказен гол на звездата на Уест Хям Мохамед Кудус със снаряд от приблизително разстояние. В 69-ата минута Египет изравни с попадение на Омар Мармуш след груба неточност на Иняки Уилямс, който подаде обратно. Гана поведе още веднъж единствено две минути по-късно с второто попадение на Кудус, само че Египет се нуждаше от нови три минути, с цел да направи 2:2. Разписа се Мостафа Мохамед, като този път грешката беше на Осман Букари.

Днешното тъждество оставя Египет на второто място с актив от 2 точки, до момента в който Гана е на последното с една. В другия мач от групата Кабо Верде (3) и Мозамбик (1) играят в петък.

Нигерия победи домакина Кот Д " Ивоар с 1:0 във втора среща за двата тима от група " А ".

" Суперорлите " взеха значим триумф след равенството 1:1 с Екваториална Гвинея в предишния кръг, като единственото попадение през днешния ден вкара Уилям Троост-Еконг от дузпа в 55-ата минута.

И двата отбора имаха ранни шансове да поведат, само че Виктор Осимен изпусна за Нигерия, а на другата вратар удар на Кристиан Куаме беше избавен от вратаря. В 50-ата минута Нигерия получи дузпа след нарушаване на Осман Диоманде против Виктор Осимен. От бялата точка Троост-Еконг вкара попадение, което се оказа само.

С успеха си през днешния ден Нигерия се изравни на върха в класирането с Екваториална Гвинея с по 4 точки, а Кот Д " Ивоар е трети с три. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР