Галя Шатова завърши пета в категория до 69 кг. на

...
Галя Шатова завърши пета в категория до 69 кг. на
Коментари Харесай

16-годишна българка с пето място на европейското по вдигане на тежести

Галя Шатова приключи пета в категория до 69 кг. на европейското състезание по повдигане на тежести. Българката доближи дуел от 199 кг. Тя бе пета в изхвърлянето с 91 кг, с които съумя да се оправи в третия си опит. Преди това подвигна 87 кг., а 91 се оказаха непостижими за нея.

Първите две места бяха окупирани от представителки на домакините. Румънката Лоредана Тома завоюва първото придвижване, справяйки се със 105 кг. След нея на почетната стълбичка в изхвърлянето останаха сънародничката ѝ Ирина Лепса с 97 кг. и финландката Анни Вуохийоки с 6 по-малко.

В изтласкването Галя съумя да направи два сполучливи опита, като това бяха нейните първи и втори. Българката съумя да вдигне над глава 105 и 108 кг., само че последвалите 110 й натежаха. Щангистката ни в това придвижване приключи още веднъж пета.

Златото в дуела сграбчи румънката Лоредана Тома със 131 кг., а нейна подгласничка бе сънародничката й Ирина Лепса с 9 по-малко. С бронза се окичи финландката Анни Вуохийоки, която завърши общо с 203.

Европейското състезание в румънската столица завършва в неделя, първи април.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР