Галушките са неразделна част от източноевропейската кухня и са се

...
Галушките са неразделна част от източноевропейската кухня и са се
Коментари Харесай

Апетитни плънки за галушки

Галушките са неразделна част от източноевропейската кухня и са се трансформирали в народен специалитет на Украйна, Полша, Словакия, Чехия и Русия. В всеобщия си вид съставляват нещо като тестени трохи, които могат да бъдат приготвени от каквото си пожелаете - брашно или грис, и сходно на крутоните, се сервират към супи, салати и съществени ястия.

Галушки могат да бъдат приготвени и от сварени и настъргани картофи, а в някои от изотчноевропейските страни те са с заряд от месо, месни или млечни артикули, зеленчуци и други и се употребяват като пелмените.

Ето по какъв начин можете да си извършите сами галушки и съгласно желанието си да ги поднесете като крутони или да ги напълните с апетитна плънка и да служат като независимо ядене:

Тесто се галушки

 Паметник на галушките в Полтава, Украйна

Необходими артикули: 400 г брашно (може да е бяло, типово, черно или пълнозърнесто), 2 яйца, 50 г масло, щипка сол, вода

Начин на подготвяне: Брашното се смесва със солта, размекналото се масло и яйцата и към него последователно се прибавя вода до приемането на безпрепятствено тесто. Ако галушките се сервират като крутони, от разстланото тесто се изрязват дребни късчета, които се пускат във вряща леко подсолена вода и се варят, до момента в който стартират да изплуват, след което се запържват в малко масло.

Ако се пълнят, би трябвало да изрежете благодарение на формичка кръгчета, в които слагате плънката, оформяте ги като топчета, леко ги овъргаляте в брашно и ги варите по подобен метод. Поднасяте ги със сметана или просто ги пускате в авансово подготвен бульон, а в случай че сте създали прекомерно огромно количество, можете да ги замразите и да си ги сварите когато и да е, по което пожелаете.

Апетитни плънки за галушки

 Апетитни плънки за галушки

- плънка от леко запържена кайма със ситно нарязан лук и подправки на вкус;

- зеленчукова плънка от леко запържен патладжан със сирене и подправки на вкус;

- плънка от маслини, сирене и подправки на усет, които нямат потребност от предварителна термична обработка;

- плънка от настърган кашкавал, ситно нарязана шунка или филе и по избор кисела краставичка;

- плънка от ситно нарязана алена чушка, сирене, чесън и черен пипер.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР