Галерия „Резонанс“ стана първата в Пловдив, която затвори врати в

...
Галерия „Резонанс“ стана първата в Пловдив, която затвори врати в
Коментари Харесай

Известна галерия в Пловдив затвори заради скъпия ток

Галерия „ Резонанс “ стана първата в Пловдив, която затвори порти в изискванията на COVID-19 рецесията. Засега е краткотрайно – единствено за януари, февруари и март. Причината е липса на помощ и невъзможността изложба да оцелее при сметките за ток през последните месеци.

Частните галерии, за разлика от държавните, не може да аплайват във фонд „ Култура “ към Министерството. „ Ние не можем да се съпоставяме с държавните институции – предходната година за нас бе пъкъл. И отново направихме доста изложения. Ще търсим хора, които желаят да оказват помощ “, изясни създателката на „ Резонанс “ - художничката Антония Димитрова.

Тя съобщи, че на новите изложения идват доста малко хора. Последният огромен създател, който галерията показа през декември, бе Васил Тенев.

Галерия „ Резонанс “ бе открита на 22 март 2009 година за Първа пролет. Има няколко забавни плана през годините. „ Ние сме първата българска изложба, която стъпи на Антарктида през 2013 и 2014 година. Полярниците ни с проф. Пимпирев ни гостуваха тук, а ние направихме филм за тях “, споделя Димитрова.

На Ледения континент са изпратени снимани и принтирани картини с висока резолюция. Ламинирани са по специфичен метод и са експонирани на снега.

Много актьори вземат участие в плана „ 100 “. С „ Младежки резонанс “ галерията няколко пъти гостува в италианския град Матера. Тя е първата, която се включва в негова самодейност по време на Европейска столица на културата. „ Показвахме и италиански творби, и наши “, споделя художничката.

Проектът „ Балкански резонанс “ пък събираше десетки художници от страната и чужбина в гората с чинарите до Белащица. На „ Морски резонанс “ създателите се събираха на морето. И двата фестивала не са провеждани предходната година поради COVID-19.

През годините Антония Димитрова е събрала огромен списък от филми за всичките си фестивали.
Свързани вести Закопаха бизнеса – помощта за скъпия ток идва през февруари Бизнесът на колене! Компенсациите за скъпия ток ги няма
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР