Галерия Арт Маркони във Варна представя Тя - изложба акварел

...
Галерия Арт Маркони във Варна представя Тя - изложба акварел
Коментари Харесай

Тя - изложба акварел на Любен Пашкулски в галерия Арт Маркони

Галерия " Арт Маркони " във Варна показва " Тя " - галерия акварел на Любен Пашкулски.

Откриването е от 18.30 часа на 28 април. Изложбат аще може да бъде забелязана до 18 май.

Има създатели, за които е невероятно да пишеш в минало време. Следата, оставена от тях е постоянно жива и непреходна. Всички, които сме били част от Пътя на Любен Пашкулски, сме щастливи поради привилегията да имаме и персонални мемоари, с изключение на неговите картини, споделя за Moreto.net ot изложба „ Арт Маркони ”

Избрах това заглавие напълно естествено. Любен Пашкулски е запечатал в творбите си толкоз притегателни женски лица – сборен облик на хубостта, съгласно неговата мярка за красиво. Той не търси класическия облик, а излъчването. Силата на въздействието на всяко лице е съсредоточена в погледа. В момента, в който се взреш в очите, попадаш в друга галактика.

Неговите акварели не са просто портрети на дами – а положения, усеща, страсти, характери, основани от въодушевената му четка и нежната палитра на акварела. Точно тази въздушна техника може да съобщи нюансите на настроенията, уловими във всеки облик. Неговите девойки нямат свои персонални имена.

Те са: „ Гълъбицата ”, Светлооката ”, „ Нежната роза ”, „ Момиче с ябълка ”, „ Пчеличката ”, „ Непокорната ”…Женският облик е просто форма, която той насища със своята философия за живота, изразявайки посредством него свои усещания, наблюдения и разсъждения. Всяка една картина ме връща към диалог, навързал в нишката си спомен за книга, филм или житейска преживелица, сладкодумно разказан и безусловно завършващ с умно умозаключение, намерило синтезиран израз в излъчването на лицето. Няма да звучи пресилено, в случай че нарека всяка негова творба – алегория. И основния воин в нея е ТЯ.

Една година, откакто маестро Пашкулски ни напусна, изложба „ Арт Маркони ” и фамилията му желаят да отдадат респект към този надарен създател, посвещавайки му специфична галерия. Красотата на неговите прелестни произведения ще ни откъсне въпреки и за малко от паниката в която живеем. А тъкмо това е задачата на изкуството – да избавя духа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР