Галатасарай спечели титлата в турското футболно първенство за 23-и път

...
Галатасарай спечели титлата в турското футболно първенство за 23-и път
Коментари Харесай

Галатасарай спечели 23-а титла в Турция

Галатасарай завоюва купата в турското футболно състезание за 23-и път след 4:1 над Анкарагюджу. Два кръга преди края Галатасарай има 82 точки, а Фенербахче е на 2-ата позиция със 77. В последния 36кръг обаче към този момент новите първенци ще прибавят служебни три точки против напусналия шампионата Хатайспор. Така дербито сред първите два тима на 3-и юни ще бъде единствено за авторитет.

Два гола за триумфа на новите първенци вкара Мауро Икарди, по един прибавиха Баръш Алпер Йълмаз и Серджо Оливейра. Окан Бурук пък стана вторият, който печели шампионата и като футболист, и като треньор. Първият е след Хамза Хамзаоглуна.

След последния съдийски сигнал шефовете на Галатасарай започнаха да честват в ложата на стадиона. Това не се хареса на почитателите на домакините и те нападнаха ВИП-сектора, само че бяха спрени. Иначе улиците на Истанбул бяха изпълнени с почитатели, празнуващи купата.

По същото време Фенербахче завоюва на собствен терен с 2:0 против Анталияспор. Тимът обаче би трябвало да се постарае за второто място, тъй като Бешикташ изостава единствено на три точки.

Първенството мина под знака на опустошителното през февруари, лишило живота на повече от 50 хиляди души. В резултат два тима – Хатайспор и Газиантеп, се отдръпнаха от шампионата. Предстои федерацията да се произнесе какво следва за новия сезон. Трябва да се реши къде ще продължат присъединяване си тези клубове, както и кои ще бъдат изпадащите.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР