Галатасарай спечели шампионската титла в турското футболно първенство за 23-и

...
Галатасарай спечели шампионската титла в турското футболно първенство за 23-и
Коментари Харесай

Галатасарай спечели 23-та си титла два кръга преди края на турското първенство

Галатасарай завоюва шампионската купа в турското футболно състезание за 23-и път, откакто победи с 4:1 като посетител Анкарагюджу като посетител. Така два кръга преди края Галатасарай има 82 точки, а Фенербахче е на 2-ата позиция със 77.

В последния 36-и кръг обаче към този момент новите първенци ще прибавят служебни три точки против напусналия шампионата Хатайспор, което значи, че дербито сред първите два тима на 3-и юни ще бъде единствено за авторитет.

Два гола за триумфа на новите първенци вкара Мауро Икарди, по един прибавиха Баръш Алпер Йълмаз и Серджо Оливейра. Старши треньорът Окан Бурук пък стана вторият след Хамза Хамзаоглу, който печели шампионата и като футболист, и като треньор на " жълто-червените ". Титлата за тях е първа от сезон 2018/19 насам.

Икарди откри резултата в 7-ата минута, само че домакините изравниха посредством бразилския си нападател Милсон девет по-късно. Пет минути преди края на първото полувреме Икарди възвърне преднината на гостите от Истанбул след подаване на Керем Актюркоглу.

В 73-ата минута Баръш и пет по-късно Оливейра оформиха крайния резултат през второто полувреме. Веднага след последния съдийски сигнал шефовете на Галатасарай започнаха да честват в ложата на стадиона, което не се хареса на почитателите на домакините и те нападнаха ВИП-сектора, с цел да се саморазправят. Иначе улиците на Истанбул бяха изпълнени с почитатели с коли и флагове на новия първенец.

По същото време Фенербахче завоюва на собствен терен с 2:0 против Анталияспор, само че този триумф нямаше изключително въздействие върху класирането за купата. Все отново " фенерите " ще би трябвало да се постараят още до края на сезона, с цел да удържат 2-ата позиция и мястото в Шампионската лига, защото Бешикташ е единствено на 3 след тях.

Първенството мина под знака на опустошителното земетресение в страната през февруари, лишило живота на повече от 50 хиляди души. В резултат на разрушенията два тима от потърпевшите региони – Хатайспор и Газиантеп ФК, се отдръпнаха от шампионата. Предстои изпълнителен комитет на федерацията да се произнесе какво следва за новия сезон и къде ще продължат присъединяване си тези клубове, както и кои ще бъдат изпадащите.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР