Габрово стана домакин на 26-то издание на националния конкурс „Пътен

...
Габрово стана домакин на 26-то издание на националния конкурс „Пътен
Коментари Харесай

Младен Маринов към пътните полицаи: Вашите умения ще дадат шанс за живот на хора, пострадали в катастрофи

Габрово стана хазаин на 26-то издание на националния конкурс „ Пътен служител на реда на годината “, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Началото на гонката даде министърът на вътрешните работи Младен Маринов. На церемонията по откриването на надпреварата участваха зам.-министърът на Министерство на вътрешните работи Стефан Балабанов, шефът на Главната дирекция „ Национална полиция “, основен комисар Христо Терзийски, началникът на отдел „ Пътна полиция “- ГДНП, комисар Росен Рапчев, кметът на Габрово Таня Христова, зам.-министърът на превоза, известията и осведомителните технологии Ангел Попов, регионалният шеф на Габрово Невена Петкова, шефът на ИААА Бойко Рановски и доктор Надежда Тодоровска, заместител общоприет шеф на БЧК.

Днес е един извънреден ден за Министерство на вътрешните работи, тъй като имаме достойнството 26-то издание на надпреварата да се организира точно в Габрово, където е родното място на Тодор Бурмов, първият министър на вътрешните работи, сподели в обръщението си към жителите и участниците преди откриването на надпреварата министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Той благодари за положителната организация на форума на шефа на ОДМВР-Габрово, старши комисар Борислав Бончев. „ Уменията, които през днешния ден ще покажете, бързината и успеваемостта на техните осъществявания, ще ви дадат късмет да спечелите това съревнование. Но в действителната ви работа, всички тези умения ще дадат късмет за живот на хора, потърпевши в пътно-транспортни катастрофи. Начинът, по който ще визиите вашите умения, ще дадат убеденост на обществото, че сте поръчител за неговата сигурност и във всеки сериозен миг сте способни да окажете нужната помощ и да предотвратите по-тежки беди “, сподели пред участниците министър Младенов.

Той добави, че тематиката за пътната сигурност е във фокуса на обществото като главен проблем и в този подтекст е и днешното съревнование, което посредством демонстрациите на пътните служители на реда дава убеденост на жителите, че за тяхната сигурност се грижат готови служители на реда.

Националният конкурс „ Пътен служител на реда на годината “ се организира за 26 път. Състезанието минава в няколко стадия. Вчера участниците преодоляха сполучливо дисциплините Теоретичен по оказване на първа долекарска помощ и Практически изпит по пукотевица с револвер. Днес участниците мерят сили и демонстрират на практика умения по оказване на долекарска помощ и майсторско ръководство на автомобил и мотоциклет.

В надпреварата тази година вземат участие общо 26 младши автоконтрольори, измежду които и 4 дами.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР