Габрово остава без парно, след като местната Топлофикация се отказа

...
Габрово остава без парно, след като местната Топлофикация се отказа
Коментари Харесай

Топлофикация Габрово сама се отказа от лицензията си след заплахата от КЕВР

Габрово остава без парно, откакто локалната " Топлофикация " се отхвърли от лицензиите си непринудено поради " техническа неспособност " да ги извършва.

Компанията имаше позволение от КЕВР да създава електрическа и топлинна сила, както и да придвижва топлинна сила на територията на града.

Във вторник обаче трима министри и кметът на Габрово дадоха конференция, на която дадоха да се разбере, че няма да разчитат на " Топлофикация " за идващия зимен сезон и заплашиха да лишават лицензията ѝ за работа.

Причината: редовно несъблюдение на отговорностите, което е оставило града без парно през съвсем целия зимен сезон на 2022 и 2023 година Отделно от това сдружението е замърсявало въздуха на града с въглищната си апаратура, която от март 2023 година е затворена от екоинспекцията.

Осигуряването на различно отопление на ток за битовите клиенти ще коства към 1,5 млн. лева компенсации, обезпечени от Министерството на финансите.

От КЕВР декларират, че не са се отказали от обявената инспекция на активността на " Топлофикация Габрово ".

" В хода й ще бъдат открити обстоятелствата и събитията, които съгласно сдружението, не му разрешават да продължи да топлоснабдява клиентите си. Резултатите от инспекцията на „ Топлофикация-Габрово “ ЕАД ще залегнат в претекстовете на идното решение на регулатора ", споделят от регулатора.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР