Габриела Петрова се класира за финала в тройния скок на

...
Габриела Петрова се класира за финала в тройния скок на
Коментари Харесай

Габриела Петрова: Ще направя всичко възможно на финала

Габриела Петрова се класира за финала в тройния скок на Европейското състезание по лека атлетика в Берлин, откакто още в първия опит се оправи с квалификационната норма от 14.05 метра. Състезанието се забави към 20 минути поради механически проблеми с измервателната уредба.

" Това беше задачата - да стане в първия опит. Играх на несъмнено. Даже и в бягането бях внимателна, тъй като не ми се искаше в тази горещина да оставам за втори и трети опит. Видяхте, че се получи някакъв проблем уредбата. 20 минути очакване на слънце не се отразява доста добре, ни мисля, че за през днешния ден се оправих добре. В петък започваме напълно друго съревнование. Ще се опитам да изцедя всичко от себе си. Всичко ми харесва - популярен Олимпийски стадион, пистата е доста хубава, за скокове е доста добра ", разяснява Петрова.

 Габриела Петрова закова в първи опит квалификационната норма от 14.05 метра
Габриела Петрова закова в първи опит квалификационната норма от 14.05 метра

Българката скочи консервативно, само че се класира за финала в коронната си дисциплинираност

" Ще направя всичко допустимо във финала, доста желая да се случат нещата и да се осъществявам ", добави тя.

" Проблемът с разбега не е съдбовен, откакто нормата е покрита. Ще разясняваме, ще опитам да го прекарам през главата си хиляди пъти, до момента в който пристигна петък и ще се опитам да го направя както би трябвало. Ще се боря за най-хубавото, а каквото пристигна ", добави Габриела.

Финалът е в петък в 21:07 часа българско време.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР