Габриела Петрова бе избрана за лекоатлет №1 на България в

...
Габриела Петрова бе избрана за лекоатлет №1 на България в
Коментари Харесай

Избраха Габриела Петрова за лекоатлет №1 на България

Габриела Петрова бе определена за лекоатлет №1 на България в 23-ата анкета на списание "Атлетика ". Възпитаничката на треньора Атанас Атанасов за повторно печели класацията, откакто през 2015-а бе избрана за състезател и спортист на годината.

Петрова, която стартира атлетическата си кариера в Харманли преди повече от 15 години, събра 237 точки от гласовете на специалистите на профилираното издание. В крайното класиране се калкулира и един глас на почитателите, който дадоха своя избор посредством "Фейсбук ".

В годината, в която бяха анулирани всички европейски и международни шампионати, както и олимпийските игри в Токио заради пандемията от ковид, Петрова направи няколко влиятелни интернационалните старта.

8-годишната българка завоюва две трофеи в хоризонталните скокове на балканския шампионат за мъже и дами в Клуж Напока, Румъния. В най-силният шампионат за годината в Монако - част от Диамантената лига, Габриела зае второ място на троен скок. Същата позиция Петрова записа и на шампионата в Турку, Финландия, който бе с категория "Континентален тур ".

Състезателката на "Локомотив " Пловдив имаше победи и на турните в Пловдив (троен скок) и Атина (скок дължина), а на националния шампионат за мъже и дами оказа помощ на тима си да победи в щафета на 4х100 м със мощно тичане в последния пост.

Второ място в анкетата е за петкратната победителка в тази ранглиста Ивет Лалова-Колио. Най-бързата българка бе Атлет номер 1 на България за 2019 година, а през 2020-а взе участие на шампионати от Диаматената лига и "Континентален тур ". Лалова-Колио записа и победи на шампионати в Италия.

Третото място в анкетата зае новият народен рекордьор на копие Марк Славов, който завоюва и сребърен орден на балканския шампионат с рекордното достижение.

Топ 10 на 2020 година

1. Габриела Петрова (троен скок, скок дължина) - 237 точки
2. Ивет Лалова-Колио (100 м и 200 м) - 222
3. Марк Славов (копие) - 172
4. Мирела Демирева (скок височина) - 143
Тихомир Иванов (скок височина) - 143
6. Милица Мирчева (бягания на дълги разстояния) - 96
7. Михаела Петкова (копие) - 91
8. Маринела Нинева (бягания на дълги разстояния) - 62
9. Инна Ефтимова (100 м и 200 м) - 59
10. Милена Миткова (скок дължина) - 42.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР