Г ръцкото министерство на здравеопазването изисква отрицателен тест за COVID-19

...
Г ръцкото министерство на здравеопазването изисква отрицателен тест за COVID-19
Коментари Харесай

Посещение на зъболекар в Гърция - само с COVID тест

Г ръцкото министерство на опазването на здравето изисква негативен тест за COVID-19 както за имунизирани, по този начин и за неимунизирани пациенти, при посещаване на ортодонт.

Мярката ще бъде наложена и за тези, които съпровождат пациент при ортодонт, заяви "

Ваксинираните пациенти и съпътстващото лице ще би трябвало да покажат негативен бърз тест -10 евро, а неимунизираните - негативен PCR тест - 60 евро.

Съгласно решението на министъра, оповестено в Официален вестник на 12 септември 2021 година, за визити в лечебни заведения, клиники, лекарски кабинети, диагностични центрове и рехабилитационни центрове се ползва следното:

- Пациентите, които посещават публично или частно здравно заведение за обзор, не подлежат на лабораторни проучвания за COVID-19.

- Пациенти, които посещават държавно или частно здравно заведение за инвазивен обзор или тест, който може да аргументи разпространяване на аерозоли, да бъдат подложени на бърз тест в границите на 48 часа преди проучването.

- Напълно имунизирани придружители на пациенти минават бърз тест в границите на 48 часа преди да влязат в публично или частно заведение.

- Неваксинираните придружители на пациенти се подлагат на молекулярно проучване (PCR) в границите на 48 часа преди влизане в обществено или частно заведение.

Медицинската асоциация на Атина е изпратила писмо до здравния министър с искане за смяна на условията, изключително в частта за компаньон на пациента.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР