Г одината е 2015-а. Милиардерът и съосновател на компанията „Майкрософт“

...
Г одината е 2015-а. Милиардерът и съосновател на компанията „Майкрософт“
Коментари Харесай

Как Бил Гейтс предсказа избухването на пандемията от COVID-19

Г одината е 2015-а. Милиардерът и съосновател на компанията „ Майкрософт “ Бил Гейтс насочва едно предизвестие, което по това време не притегля изключително огромен интерес.

Според него, съществува действителна заплаха смъртоносна болест да провокира световна рецесия, за която светът не е квалифициран.

„ Ако нещо отнеме живота на над 10 млн. души през идващите десетилетия, то това най-вероятно ще е мощно инфектиран вирус, а не война “, отбелязва Гейтс в своята лекция, добавяйки по-късно: „ Не ракети, а микроби “.



Пет години по-късно обстановката към този момент е доста по-различна. През март 2020 година светът е в плен на пандемията от COVID-19. Броят на жертвите на подлата болест пораства лавинообразно, а управляващите в редица страни постановат прецизни ограничаващи ограничения с вярата, че това ще спре разпространяването на болестта.

Относително по това време, видеоклип с речта на Гейтс стартира да се споделя все по-често в обществените мрежи.

И до момента в който едни се възхищават на интелекта и прозорливостта на милиардера, други дефинират думите му като доказателство за съществуването на скришен скрит план за намаляването на международното население.

Какво в действителност счита самият Бил Гейтс?

В свое изявление от преди няколко месеца той отбелязва, че не се гордее със своята прогноза. „ Няма по какъв начин да съм удовлетворен, не мога да кажа: „ Нали ви предизвестих “. В момента по-скоро се запитвам дали не е трябвало да бъда по-убедителен “, съобщи Гейтс.

Попитан по какъв начин е съумял да предскаже, че следва експлоадирането на пандемия като тази от COVID-19, той дава отговор: „ Съществуват доста респираторни вируси и е въпрос на време някой от тях да мутира и да се трансформира в сериозна опасност за нашето здраве. Тези заболявания са изключително рискови, защото може да сте инфектиран и да пътувате с рейс или аероплан, предавайки вируса на други хора, без даже да го осъзнавате “.

През 2014 година Гейтс се отдръпна от поста ръководител на компанията „ Майкрософт “. Оттогава той се занимава главно с благотворителна активност, като посредством своята фондация „ Бил и Мелинда Гейтс “ е отпуснал към 1,75 милиарда $ за битката с COVID-19 – в това число за създаването на ваксини и евентуални лекувания.

Въпреки това името на милиардера е забъркано в редица тайни теории, съгласно които той е взел участие в изкуственото основаване на вируса, а имунизациите съдържат микрочипове, с които всеки човек може да бъде непрекъснато наблюдаван.

Fetal tissue, DNA-altering, Bill Gates and microchips... the Covid vaccine claims that won't go away - we explain why they're completely false
— BBC News (World) (@BBCWorld)
„ Много съм сюрпризиран от това. Не съм очаквал, че ще бъда забъркан в толкоз злокобни теории “, означи Гейтс в изявление за организация „ Ройтерс “.

Според него, известността на тези изказвания, които нямат нищо общо с действителността, се дължи на композиция от терзанията на хората, подбудени от пандемията, и въздействието, което обществените мрежи имат върху своите консуматори.

„ Ние би трябвало да разберем по какъв начин сходни подправени вести могат да повлияят на човешкото държание и какво би трябвало да създадем, с цел да ограничим вредите, които тези неистини нанасят “, акцентира Гейтс.

Стряскащи тайни теории

Някои от тайните теории, свързани с името на милиардера, са изключително стряскащи. Една от най-популярната от тях гласи, че Гейтс има проект за понижаване на международното население. „ По негови думи минимум три милиона души би трябвало да умрат “, се споделя във видео, съдържащо изявление на доктор Робърт Янг, което е споделено стотици хиляди пъти в обществените мрежи.

Истината е, че Гейтс в никакъв случай не е казвал сходно нещо. Що се отнася до въпросния доктор Янг, следствие на организация „ Ройтерс “ разкри, че през 2016 година против него са били повдигнати обвинявания в практикуването на медицина без нужните разрешителни и даже е прекарал няколко месеца в затвор.



Въпросният откъс най-вероятно е неправилна интерпретация на следните думи на Гейтс, които са част от негова тирада, произнесена през 2010 година Тя е отдадена на напъните за понижаване на въглеродните излъчвания в атмосферата:

„ По света през днешния ден живеят към 6,8 милиарда души. Броят им скоро ще доближи 9 милиарда Ако свършим в действителност добра работа с новите ваксини, опазването на здравето и репродуктивното здраве, можем да понижим този брой с 10 или 15 % “.

В своята тирада Гейтс не приканва хора да бъдат убивани благодарение на ваксини. От дълги години той приканва да се положат повече старания за забавянето на неконтролируемото увеличение на международното население посредством изкореняването на аргументите за проблеми като бедността и въоръжените спорове.

През 2011 година Гейтс дава изявление за списание „ Форбс “, в което обрисува своите възгледи. По думите му, когато почнал да се занимава с тематиката за публичното здраве, той се фокусирал върху тематики като контрацепцията и фамилното обмисляне.

Данните, които неговият екип събрал, показвали една ясна наклонност: когато смъртността стартира да понижава (което съвсем постоянно се дължи на по-висок витален стандарт), същото се случва и с раждаемостта. Причината е, че ниските равнища на детска смъртност карат хората да отглеждат по-малко деца, като в това време родителите имат по-големи благоприятни условия и поставят повече грижи за тях.

AI reveals how Bill Gates Covid conspiracy and other theories evolved online
— The Independent (@Independent)
„ Когато разбрахме това, ние поставихме акцент върху имунизациите, с цел да можем да предпазим колкото се може повече хора “, отбелязва Гейтс.

А какво счита той за бъдещето на човечеството?

Кои са най-сериозните провокации, пред които ще се надигнем през идващите десетилетия?

„ Климатичните промени. Всяка година броят на хората, които умират в резултат на този проблем, става все по-голям “, дава отговор изрично Гейтс.

Другата евентуална заплаха, която той загатва, е биотероризмът. „ Някой, който желае да аргументи огромни вреди, може да сътвори вирус. По-вероятно е да се случи нещо сходно, в сравнение с да избухне нова пандемия с натурален източник като актуалната “, счита още милиардерът.



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР