„Г-н Радев показа, че е силен, независим и, когато се

...
„Г-н Радев показа, че е силен, независим и, когато се
Коментари Харесай

Волгин: Президентът показа, че не е безгласна буква, а е силен и независим

„ Г-н Радев сподели, че е мощен, самостоятелен и, когато се постанова, противопоставящ се състезател на господин Борисов. Това е добре ". Това съобщи в ефира на „ Нова телевизия " журналистът Петър Волгин.

Той и Георги Харизанов от Института за дясна политика разясниха размяната на остри реплики сред президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов през седмицата.

„ Не ясно, дали министър председателят сбърка, като съобщи, че Иво Христов е работил в телевизия на Делян Пеевски. Нормално е президентът да реагира. Румен Радев сподели, че не е безгласна писмен знак, а е мощен и самостоятелен. Държавният глава постоянно ще дава отговор на Борисов ", добави Волгин.

„ Президентът влиза в ролята на жълта медия. Ако не дадеш доказателства за опакованите под въпрос изказвания, това е проблем първо на институцията и второ ще накара хората като мен да си мислят, че това е нарочна провокация, която цели да пречи на влизането на България в Еврозоната и Шенген ", съобщи от своя стрна Георги Харизанов.

" Президентът не е правил изказвания. Той зададе въпроси. Бойко Борисов не отговори съответно, че не се е срещал с Пеевски. Президентът изрази на глас това, което си мисли обществото.

Поводи за спречквания сред Борисов и Радев ще има, тъй като и двамата са мощни политици и не търпят някой да им се разхожда по главата. Радев постоянно ще бъде съпротива на политиките на Борисов. Ние бяхме привикнали, предходният президент да си мълчи и да бъде беквокал на ръководещите. Той се обаждаше, когато трябваше да се нападне Русия ", разяснява още Петър Волгин.

" Твърденията на президента, опаковани във въпроси, би трябвало да се потвърдят. След като е споделил " а ", би трябвало да каже и " б ". Иначе институцията олеква и се трансформира в жълта медия. Хората също ще стартират да задават въпроси към президента - боязън ли го е от нещо, за какво не дава обстоятелства? ", отговори Георги Харизанов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР