Г-н Гюров е изключителен професионалист, човек с безупречна биография. Единственото,

...
Г-н Гюров е изключителен професионалист, човек с безупречна биография. Единственото,
Коментари Харесай

Йордан Терзийски, ПП: Митрофанова засега остава у нас

Г-н Гюров е извънреден експерт, човек с безупречна биография. Единственото, което съумяха да изфабрикуват против него, е някакъв подправен проблем с неговата тапия, което е неуместно - той е лекар от Виенския университет. Г-н Каримански също е експерт, аз не оборвам неговите качества. Тук въпросът е обединението да излезе с обща кандидатура. Ние би трябвало да намерим модела да предлагаме най-правилните претенденти, а не да има някаква персонална битка за постове и това да рефлектира върху съдружните връзки.

В обединението всекидневно се вземат решение десетки проблеми - и в Народно събрание, и в изпълнителната власт. Смисълът на обединението е да има плурализъм - разнообразни отзиви да се поставят на масата, да има градивен разговор и да се стига до решения, които работят, безапелационен е Терзийски.

Относно предлагането на Демократична България за оповестяване на съветския дипломат за личност нон грата, Терзийски изясни, че на този стадий няма решение по проблема и към този момент дипломатът остава у нас.

Той разяснява и упреците, че Европейска комисия ще утвърди Плана против едно наше заричане - да вземем за пример да падне българското несъгласие за договарянията за участие в Европейски Съюз на Северна Македония.

Знаете, че имаме доста съответни задължения, които ние желаеме от македонската страна и не е правилно те да бъдат обвързвани с други тематики, акцентира Терзийски.

Ние имаме ясни условия, при които Северна Македония би трябвало да бъде позволена до договаряния с Европейски Съюз и продължаваме да отстояваме тези наши правила.

Въпросът е за какво тъкмо в този момент поражда тематиката за Македония и дали не са опити да се отклони фокуса от страна на Трифонов. Темата " Македония " не е фокусът. В момента имаме напълно други цели и провокации, които решаваме на ежедневна база и да повдигаме тематиката за Македония, един тип, може да се изтълкува като тип популизъм. Не е добре да обвързваме тематиките.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР