Г-н Борисов, вие сте обикновен човек. Озаптете алчните строители. Това

...
Г-н Борисов, вие сте обикновен човек. Озаптете алчните строители. Това
Коментари Харесай

95-годишната Бонка се моли на Борисов: Обикновен човек сте, озаптете алчните строители

Г-н Борисов, вие сте елементарен човек. Озаптете алчните строители. Това моли 95-годишната баба Бонка в писмо до примиера Бойко Борисов, с което Фрог се снабди. Възрастната жена е в суматоха, че на метри против блока й в столичния ж. к. ”Младост ” е почнало строителство на нова постройка срещу всички правила. Ето какво споделя бабата, чието писмо към този момент е получено в Министерски съвет:
До

господин Бойко Борисов

Премиер на Република България

Уважаеми господин Борисов,

Аз съм баба Бонка, на 95 години и пребивавам в София, в бл. 3, в ж.к „ Младост “ 1. Научих, че всеки миг, току под прозорците ни, ще се издигат нови блокове. Няколко щели да бъдат.

Когато Вие, господин Борисов, бяхте кмет на София, спряхте план за строителство навръх същото място и оттогава имам вяра, че Вие знаете кое е заслужено и мислите за същинския живот на хората. И на още едно прилежащо място също спряхте нов блок – в този момент там е съвременна детска площадка.

Това е домът ми за последните 50 години. Когато заживяхме тук, събрахме се съседите и засадихме дървета и те се трансфораха в дребна, зелена горичка. От тези години до през днешния ден, тук се появиха блокове за още няколко хиляди индивида.

Не знам дали ми е съдено да доживея до 100 години, само че те в никакъв случай към този момент няма да бъдат нито на тишина, нито измежду дребното ни хубавата зеленина.
Във входа до моя живеят две фамилии с по три дечица и още три – с по две деца – от 16 жилището 12 деца. Младите трансфораха тревата пред входовете на блока в китни градинки, даже магнолия израсна. Нали всички желаеме тук да се раждат и да живеят младежи и да обичат дома си и родината си.

Вие сте също и елементарен човек и за своите внуци не желаете подобен гръмък, замърсен и прашен живот. Не имам вяра, че бихте ли желали Вашата майка да бъде подложена на такова страдалчество.

Моля Ви, господин Борисов, потърсете някакво избавление в законите за хора като нас, които с нищо не заслужаваме животът ни да бъде унищожен от алчни строители, които крадат даже въздуха ни.

имам вяра, че бихте желали старците, които през днешния ден живеем тук, да потънем в звук, прахуляк и пред очите ни да се появят още здания и този пъкъл ще продължи с години. На множеството от нас няма да е съдено да доживеем нов момент на мира.

Искрено Ваша,

Баба Бонка
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР