Г-н Борисов като че ли не е много смел човек,

...
Г-н Борисов като че ли не е много смел човек,
Коментари Харесай

Проф. Ивайло Дичев: По върховете на ГЕРБ текат някакви процеси. Въпросът е как може да се управлява без големи партии

Г-н Борисов сякаш не е доста самоуверен човек, сякаш се пробва да се хареса. Пластичен е, желае да го одобряват и поради това не смее да заеме твърда позиция. Може да предположим, че по върховете на ГЕРБ текат някакви процеси. Има хора, Дончев евентуално, желаят да се завърши по-бързо тази мъка. Ако бързо отрежат опашката на кучето, по-бързо ще се свърши. Може да има и такива, които желаят да си довършат покупко-продажбите. Шкембевойводата купува подводници сега, много пара отива там.
Това сподели в предаването „ Студио Х “ по телевизия 7/8 антропологът проф. Ивайло Дичев.

Партиите в този момент са три – ГЕРБ, псевдопатриотие и Движение за права и свободи. Този гърмеж беше непредвиден както по времето на Тодор Живков. Преди 6 месеца социолозите мериха по какъв начин се качва рейтингът на Борисов. Тогава картината изглеждаше такава и хората нямаха желание да изразят това, което мислят.

Смятам, че този вирус е съществено заболяване, само че парадоксално се съгласявам, че той изигра сериозна роля, тъй като хората получиха чувството за обща орис. Много хора се върнаха и това се случи, тъй като всички бяха затворени.

Ако създадем паралел с Македония – чудихме се за какво толкоз дълго се задържа тяхното Вътрешна македонска революционна организация. Много от структурите и администрациите бяха свързани с тях и това караше хората да не се възпротивяват. Много хора има в администрацията и у нас, които са мощно подвластни от ръководството. Тази роля - на доведените като говеда башибузуци на " Росенец " и актива на ГЕРБ, тези картини ни демонстрират това.

Протестът е суровина. Той дава нещо на политиците, да създадат нещо от него. Може би някакви хора ще съумеят да бутнат Борисов, ще съумеят да извадят различен. Може би в самия ГЕРБ има такива хора. Има и такава догадка, че в ГЕРБ текаттакива процеси.

Партиите са в рецесия през днешния ден на всички места. Започва да се сегментира електората. Вече няма служащи и капиталисти, има най-различни видове хора. Заради това се фрагментира политическия пейзаж и става все по-трудно тези фрагменти да са в единодушие.

Въпросът е по какъв начин може да се ръководи обществото през днешния ден като няма огромни партии.

Мажоритарната система няма да извади положителните и почтени хора, само че ще убие дребните партии и ще даде опция да се ръководи по-лесно страната. Второто преимущество на мажоритарната система е, че могат да се отзовават депутатите. Хората желаят това, да могат да отзовават депутатите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР