Г-жо Павлова, след години във висшия ешелон на властта, защо

...
Г-жо Павлова, след години във висшия ешелон на властта, защо
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Двойните стандарти и проблемите с корупцията са еднакво важни

Г-жо Павлова, след години във висшия ешелон на властта, за какво решихте да се отдалечите от националната политика и да се кандидатирате за евродепутат?

Работата в Екологичен потенциал не е отдалечаване, а продължение на националната политика на друго равнище, на нова повърхност. Как един европейски народен представител би могъл да е ефикасен за България на европейския терен, в случай че не познава в елементи проблемите на своите гласоподаватели или пък националните ни позиции по един или различен проблем? Според мен човек може на всяко работно място да бъде потребен за страната си, стига да го желае - аз съм работила близо 20 години за България на всевъзможни позиции - от най-ниската - специалист в държавна организация до високите управнически позиции на страната, какъвто е министерският пост. Сега считам, че с насъбраната експертиза, както и с опита ми от сполучливото Българско председателство на Европейски Съюз има доста какво още да дам за мощния глас на България в Европейски Съюз.

Каква е вашата персонална идея и мотивация да сте евродепутат? Кои ще са предпочитаните тематики, по които ще работите, в случай че станете член на Екологичен потенциал? Нямате ли упоритости за еврокомисар, изключително след насъбрания опит с българското европредседателство?

Като някогашен районен министър познавам както потребностите и проблемите на българите в обособените райони, с помощта на многото си срещи и визити при тях, по този начин и административните и бюрократични компликации и спънки при усвояването на средствата от европейските фондове. Ще положа старания в идващия програмен интервал парите за политиката по доближаване за България да са в размер на 18 милиарда лева и за реализиране на по-добрата съгласуваност сред районите. Това ще даде опция за поддръжка на новосъздадените предприятия, за развиване на дребния и междинен бизнес и за действително нарастване на приходите. Направените вложенията през последните години дават своите позитивни резултати и Югозападният район на България, да вземем за пример, минава на по-горно равнище на развитие- " район в преход ", което значи, че Брутният вътрешен продукт на глава от популацията сред 75 и 90% от междинния за Европейски Съюз. Този район има всички шансове в идващите години да се трансформира в един от мощно развитите райони на Европейски Съюз.

Затова и поради тези осезаеми за хората резултати, в случай че бъда определена, ще посветя напъните си в Екологичен потенциал съответно на уравновесеното развиване сред по-малките обитаеми места и огромните градовете. Ще обърна особено внимание на най-слабо развитите райони, в това число пограничните и планинските. Ще работя за нарастване на съфинансирането на 85% вместо на 70% за най-слаборазвитите райони.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР