Г-жо Кръстева, как VIVACOM отговаря на нарастващото потребление на интернет,

...
Г-жо Кръстева, как VIVACOM отговаря на нарастващото потребление на интернет,
Коментари Харесай

VIVACOM изненада клиентите си с нова 10Gbps мрежа

Г-жо Кръстева, по какъв начин VIVACOM дава отговор на възходящото ползване на интернет, откакто от ден на ден компании са в отдалечен режим на работа, а учениците всеобщо минаха към онлайн образование?

- Бумът в дигитализацията, който преживяхме през последните месеци, усили неведнъж потреблението на интернет, както и нуждата от постоянна, качествена и сигурна връзка. Животът, работата и образованието онлайн изискват от телеком промишлеността да продължи да удовлетворява повишената потребност от съгласуваност. Все по-големият продан на видео конферентни приложения, както и решения за изнесен офис, изискват инфраструктура, която да ги обслужи и да обезпечи това повишено ползване.

Нашата цел е освен да посрещнем актуалните потребности, само че и бъдещото им разгръщане, което несъмнено следва. Ето за какво - за първи път в България, VIVACOM обезпечава достъп на своите клиенти до ултрависока скорост в оптичната мрежа. Новата ни 10Gbps мрежа ще обезпечи опция за свръхбърза и надеждна интернет скорост, способна на стремително шерване на огромни файлове, едновременна връзка с в пъти повече устройства, както и видео с 4К и 8K HD качество. Въвеждането й е част от дълготрайната тактика на VIVACOM за непрекъснато възстановяване и развиване на мрежите ни по този начин, че да предлагаме по-високи скорости и качество на интернет връзката на своите консуматори.

Вие сте специалист, работещ основно с бизнес клиенти, ще споделите ли какво е неустоимото в тази услуга, с цел да бъде тя потребна на по-широк кръг от компании?
- 10-гигабитовата оптична мрежа ще бъде от голяма изгода, както за частните, по този начин и за бизнес клиентите. По отношение на корпоративните клиенти – явно е, че българските компании не са изолирани от процесите, протичащи в световното пазарно пространство. Те приспособяват своите бизнес модели, реорганизират структурите си и по този метод ще станат конкурентоспособни в новото дигитализиращото се всекидневие. За да реализират това, обаче, те ще би трябвало да ползват по-пълно опциите на високоскоростните интернет технологии.

VIVACOM първи в България предложи на бизнеса 10Gbps XGS-PON технология. Така ние изцяло покриваме потребностите от по-бърза връзка и работа в действително време на нашите клиенти с сътрудниците и сътрудниците им от целия свят.

Провеждането на конферентни видео връзки и уебинари без "насичане " към този момент е реалност, както и мигновеното качване и събаряне на файлове, изображения и видеа. Същото се отнася и до частните клиенти - домашният интернет с ултрависока скорост е от значително значение за провеждането на отдалечени уроци. Облачните платформи, които децата и учителите употребяват за осъществяване на часовете, изискват висока скорост за качествено видео образование в действително време, без насичане и губене на връзка.
И още – 10-гигабитовата оптична съгласуваност има приложение и в свободното ни време - това е ново измерение за гейминга и гледането на телевизия. Скоростта, графиката със супер висока разграничителна дарба и впечатляващите елементи обезпечават още по-реалистично гейминг прекарване.
Най-голямата изгода от внедряването на 10Gbps XGS-PON в композиция със свръхмодерните технологии е, че бизнеса ще разполага с интернет скорости 10 пъти по-бързи от досегашните. Не на последно място е и приложението на ултрависоката скорост и потенциал в телемедицината, която дава опция за прегледи и съвещания в действително време.

Научихме, че въвеждането на услугата към този момент е почнало... Какви са идващите стъпки?

- Първоначално стартирахме услугата 10Gbps в част от София, като проектите ни са още през първото тримесечие на 2021 година да покрием едни от най-големите градове на територията на страната като Варна, Бургас и Стара Загора.

Банковият и финансов бранш форсираха много цифровата си промяна през 2020-а. Затова няма по какъв начин да не ви попитам какви ще са изгодите съответно за кредитните институции.
- Бързата урбанизация, демографските промени в Европа, съчетани с глобализацията, която се демонстрира посредством бързото разпространяване на новаторски хрумвания, основани на дигитализацията, са фактори, които трансформират бързо и банковата промишленост. В тази връзка услуги като VIVACOM 10Gbps високоскоростен интернет могат да оказват помощ на банковия бранш да поддържа приложения, нуждаещи се от висока честотна лента, които елементарно да споделят информация и да задействат високоскоростните транзакции, изключително интернационалните.

Какви са наблюденията ви за развиването на "Интернет на нещата " и изкуствения разсъдък?
- В България има чудесно готови фрагменти, което обуславя и големия напредък на ICT промишлеността през последните години. Това е причина от ден на ден компании от частния и държавния бранш да се интересуват от решения като „ интелигентен дом “ и „ умни градски системи “.

През последните години VIVACOM е сътрудник на доста български градове в подобрението на осведомителната им инфраструктурата, внедряването на разнообразни видове датчици, анализирането на данните от тях за по-доброто ръководство на градските активи като публичен превоз, отпадни води, пътна инфраструктура и други. Тази по този начин наречена обвързвана инфраструктура оказва помощ на общините, бизнеса и жителите да подобрят метода си на живот.
Изкуственият разсъдък въпреки това ще продължи да играе решаваща роля в подпомагането на организациите да са по-гъвкави и конкурентоспособни. През последните години станахме очевидци на увеличено внедряване на решения с изкуствен интелект в сфери като опазване на здравето, превоз, промишлено произвеждане, обществена администрация и услуги.
Всичко това води до революционизиране на голям брой промишлености и оказва помощ на фирмите да реализират растеж.

Кои съгласно вас ще са огромните тематики в софтуерния свят през идната година?
Високоскоростни мрежи за киберсигурност, където всеки може да получи предпазен достъп до всевъзможни цифрови активи, без значение къде се намира активът или индивидът. Друга топ наклонност ще бъдат разпределените облачни услуги, т.е. доставянето на обществени облачни услуги до разнообразни физически локации, до момента в който работата, ръководството и развиването на услугите остават отговорност на доставчика на обществения облак. Това взема решение потребността на клиентите да разполагат с облачни изчислителни услуги по-близо до физическото местонахождение, където се случват бизнес действия с данни.
Технологии като изкуствен интелект, блокчейн и квантовите изчислителни машини ще продължат и през идната година да трансформират метода, по който организациите и обществото се развиват и взаимодействат.

Оптична съгласуваност е скорост на физическо равнище сред клиента и мрежата. За постигане на оптималната допустима скорост от 10 Gbps, крайното потребителско съоръжение би трябвало да покрива нужните механически условия на услугата. Услугата се дават в гр. София единствено при съществуване на техн. опция. Максималните достижими скорости са обезпечени до 80%. Повече информация на.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР