Г-7 ще отпусне спешна помощ в размер на 20 милиона

...
Г-7 ще отпусне спешна помощ в размер на 20 милиона
Коментари Харесай

Г-7 ще отпусне спешна помощ за изпращане на самолети за гасене на пожари в Бразилия


Г-7 ще отпусне незабавна помощ в размер на 20 милиона $ за Амазония основно за изпращане на самолети " Канадер " за гасене на пожари. Това заяви френският президент Еманюел Макрон, представен от Франс прес и Асошиейтед прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Страните от Г-7 са се съгласили също по този начин да провиснал средносрочна помощ за наново залесяване. Предложението ще бъде импортирано в Общото заседание на Организация на обединените нации в края на септември. За задачата ще е нужно единодушието на Бразилия и ще би трябвало да се работи дружно с Неправителствени организации и локалното население, посочи Макрон в наличието на президента на Чили Себастиан Пинера.

Джунглата на Амазонка са белите дробове на планетата, съобщи френският президент, който добави, че водачите от Г-7 разискват опцията за сходна помощ за Африка, в чиито тропически гори също бушуват пожари.

Макрон трансформира въпроса за обхванатата от пожари амазонска гора в приоритет на форума на Г-7. По последни данни от началото на годината в Бразилия са регистрирани 79 513 горски пожара, като малко над половината от тях са в региона на Амазонка - над 41 000, като над половината са пламнали този месец. Според специалисти множеството пожари са запалени от земеделци и животновъди, с цел да разчистят място за развъждане на разнообразни култури.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР