Фючърсите на високотехнологичния индекс Nasdaq загубиха 0,1 на сто днес

...
Фючърсите на високотехнологичния индекс Nasdaq загубиха 0,1 на сто днес
Коментари Харесай

Силен спад на котировките на Tesla, след като Мъск бе посъветван да продаде 10% от акциите си

Фючърсите на високотехнологичния показател Nasdaq изгубиха 0,1 на 100 през днешния ден след 10 следващи сесии на напредък, защото се чака с отварянето на Уолстрийт акциите на Tesla да поевтинеят със 7%.

Книжата на компанията, котирани на борсата във Франкфурт, поевтиняха с към 9% в утринната търговия през днешния ден, защото вложителите се приготвят за препоръчаната от основния изпълнителен шеф Илон Мъск продажба на 10% от акциите му след анкета в Туитър, съобщи Ройтерс.

Мъск, към този момент най-богатият човек в света, туитна в събота, че би желал да продаде 10% от акциите си, в случай че потребителите на обществената медия одобрят предлагането.

Анкетата на Мъск в Туитър събра над 3,5 милиона вота и 57,9% от хората гласоподаваха с " да ".

Мъск съобщи по-рано, че ще би трябвало да упражни огромен брой варианти върху акции през идните три месеца, което би могло да докара до заплащане на обилни налози. Продавайки някои от акциите си, той може да освободи средства за заплащането на тези налози.

" Бях подготвен да приема всеки резултат ", сподели Мъск след края на анкетата в Туитър.

Към 30 юни Илон Мъск е имал окло 170,5 милиона акции в Tesla и продажбата на 10% от тях би била на стойност към 21 милиарда $ съгласно курса им при закриването на петъчната търговия, съгласно изчисленията на Ройтерс.

Включвайки и вариантите върху акциите, Мъск има 23-процентен дял в Tesla, автомобилната компания с най-голямата пазарна капитализация в света.

Демократите в Сената на Съединени американски щати показаха по-рано предложение за облагане с налози на акции и други активи на милиардерите, с цел да се подкрепи финансирането на обществените стратегии на президента Джо Байдън и да бъде затворена малка врата в закона, която даваше опция на свръхбогатите да отсрочват до безконечност заплащането на налози върху финансовите облаги, напомня Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР