Фючърсите на петрола се понижиха в днешната азиатската търговия, противно

...
Фючърсите на петрола се понижиха в днешната азиатската търговия, противно
Коментари Харесай

Цените на петрола спадат, тъй като опасенията за рецесия се връщат

Фючърсите на петрола се намалиха в днешната азиатската търговия, обратно на посоката си през предходните два дни, защото вложителите към момента демонстрират признаци на угриженост по отношение на възможна криза в Съединени американски щати и вследствие по-слабото търсене на петролни барели, съобщи Ройтерс.

Сортът Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, поевтиня с 20 цента или 0,2 на 100 до 87,13 $ за барел към 06:52 часа бълг. време.

Американският лек недопечен нефт загуби 15 цента или също 0,2 на 100 до 83,11 $ за барел.

Вчера фючърсите и на двата сорта наддадоха с 2 на 100, достигайки най-високото си равнище от повече от месец, до момента в който публични данни демонстрираха, че инфлацията в Съединени американски щати се охлажда, което подхранва очакванията, че Управлението за федерален запас (УФР) евентуално ще спре да покачва лихвените проценти.

Публикуваните нощес протоколи от съвещанието на УФР през март демонстрираха, че " диалозите за допустима криза в Съединени американски щати не престават да слагат под въпрос вероятностите за търсенето на нефт, които към този момент се отхвърлят от по-строгите условия на предложение ", сподели Йеап Джун Ронг, пазарен пълководец в платформата за борсова търговия Ай Джи (IG).

Експертите на УФР предвиждат " лека криза " по-късно през годината, сочат още протоколите.

" Покачването на цените завърши заради опасения, че възможна криза в Съединени американски щати ще отслаби търсенето на недопечен нефт ", разяснява Тошитака Тадзава, анализатор във " Фуджитоми секюритис " (Fujitomi Securities).

Лекото повишаване на запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати остана неотразено от пазарите, като анализатори го отдадоха частично на наложеното от Конгреса освобождение на нефт от запаса на Съединени американски щати и по-ниския експорт при започване на месеца.

Запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са се повишили с 597 000 барела предходната седмица, заяви Администрацията за енергийна информация. Запасите от бензин и дестилати в това време се намалиха по-малко от предстоящото.

Администрацията на президента Джо Байдън възнамерява скоро да попълни още веднъж стратегическия петролен запас на Съединени американски щати и се надява да го направи при по-ниски цени на петрола, съобщи нощес американският министър на енергетиката Дженифър Гранхолм.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР