Футболният клуб Кракра 1919 (Перник) беше обвинен от телевизионно шоу

...
Футболният клуб Кракра 1919 (Перник) беше обвинен от телевизионно шоу
Коментари Харесай

Обвинен за клуб-фантом се оказа, че развива футболна дейност от 14 години

Футболният клуб Кракра 1919 (Перник) беше упрекнат от телевизионно шоу в една от националните малките екрани, че е клуб-фантом и няма право на глас по време на Осмия постоянен конгрес на БФС. Румен Андонов, който е президент и треньор в клуба, описа някои елементи за работата на клуба, както и изрази огорчението си, че не е бил потърсен, с цел да каже по какъв начин тъкмо се развива тимът.

Румен Андонов пристигна с представителите на още пет клуба и президента на АФЛ Румен Вълков, с цел да приказва за решенията на Осмия постоянен конгрес и дали е имал право да взе участие в работата му.

" Аз съм някогашен футболист на Миньор (Перник), 14 години съм играл професионален футбол. 7 години и половина съм бил капитан на Миньор. Хората в нашия град ме познават. Обидно ми е, че няма подобен клуб Кракра 1919, че сме надали не фантоми. Толкова ли не можаха да се свържат с мен? След като се излъчи репортажа, ми звънят родители на трениращи при мен деца и ме питат: ние фантоми ли сме?, споделя Андонов.

" Клубът го сътворих през 2004-а година и до 2014-а година си играехме в състезание, нямаше проблеми. Но по-късно финансовата рецесия ни се отрази доста неприятно. Знаете по какъв начин е в нашия град- няма към този момент заводи, хората се изнасят да работят в София. Трудно е с финансирането. Сключих контракт с Миньор и по-големите момчета ги изпращам там, а аз останах с най-малките, като играем футбол-7. Но играем главно в шампионати, тъй като няма по какъв начин да осигурим финанси за състезание. Но клубът не е прекратявал активността си, съществува си и играят децата, сподели още някогашният бранител на " чуковете ".

Той добави, че е аналогичната обстановка и с Миньор 1919, където работи Иво Славчев. За третият пернишки клуб Рудничар (Бела вода) обаче не е ясно какво е ситуацията. Андонов съобщи, че откакто е получил покана да взе участие в конгреса, значи е вярно и юристите не са разкрили проблем.

В негова поддръжка се намеси и Дочко Дочев от ФК Левски (гара Левски), който пък се оплаква от демографския проблем в района. Той даде за образец общини като Червен бряг, Павликени, Трявна, Дряново, където след 8-и клас огромна част от децата избират да продължат образованието си в по-големи градове. И тези дребни общини остават с малко като численост деца. Затова той прикани да се вършат взаимни отстъпки и да се разрешава тимовете да играят, защото по този начин се резервират и футболисти, и клубове.

" Първенствата за футбол-5, футбол-7, футбол-9 не трябва да се прекъсват. Напротив- би трябвало да се оказва помощ на тимове, които желаят да работят, а им е мъчно, декларира още Дочко Дочев.

Клубовете от аматьорския футбол обаче нямат претенциите на тези от професионалния и считат, че съдиите се оправят като цяло добре. Йордан Михайлов от Чико-Бунара (Бяга) съобщи, че не си спомня много години да е имало обичай арбитър в Пазарджишко.

" Призовавам и хората от клубовете да не скачат за един тъч или за фаул в центъра на терена, тъй като резултатът ще бъде на снежната топка, която се търкаля и най-после става лавина. Вероятно сте гледали оня клип в интернет-пространството, в който един кмет желае всеки мач тимът му да получава по 4 дузпи и да се подвигат два червени картона на гостите, споделя Йордан Михайлов.

Иван Нарлев, който е и член на УС на Аматьорската лига, счита, че към този момент такива случаи с принуждение над съдиите са много намалели. Самият той някогашен арбитър, в този момент управлява тима на Айдемир от Силистренско.
Преди от 10 мача в долните дивизии пет не завършваха. Сега не е по този начин. Има отново произшествия, само че са много по-малко. За самият конгрес мога да кажа, че е смешно да се твърди, че е имало закани. Аз самият с Любо Пенев не съм се срещал, тъй като той в Силистра не пристигна. Смятам, че всеки от нас е избрал индивида, който може да помогне още на българския футбол, сподели още Нарлев.

фотография: Емона Цончева, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР