Футболният клуб Барселона и капитанът на отбора Андрес Иниеста призоваха

...
Футболният клуб Барселона и капитанът на отбора Андрес Иниеста призоваха
Коментари Харесай

Иниеста и "Барселона" призоваха за диалог между испанското правителство и Каталуня

Футболният клуб " Барселона " и капитанът на тима Андрес Иниеста приканиха за разговор испанското държавно управление и локалната власт в Каталуня за разрешаване на рецесията. Напрежението сред централната власт в Мадрид и най-богатия испански район ескалира в края на предходната седмица към референдума за самостоятелност на Каталуня. Тогава полицията опита да спря хората да гласоподават, а испанското държавно управление разгласи референдума за противозаконен.

Резултатът беше над 840 души, които се нуждаеха от здравна помощ след дейностите на полицията.

В четвъртък Конституционният съд на Испания подреди съвещанието на каталунския парламент да бъде спряно, откакто се планираше оповестяване на независимостта на региона.

" Никога не съм си разрешавал да разясня толкоз значими неща, които са с огромна тежест за доста хора, само че сегашната обстановка е изключителна. Имаме потребност хората, които са на власт да стартират разговор между тях. Направете го за всички нас, защото ние заслужаваме да живеем в мир ", прикани Иниеста посредством профила си във " Facebook ".



Халфът, който е капитан на " Барселона " и има 121 мача за нацоналния отбор на Испания, вкара победното попадение във финала на международното състезание през 2010 година Той е един от дребното играчи на каталунците, които са получавали овации на стадиона на противника " Реал " (Мадрид).

" Барселона " също излезе с изказване, подписано от президента на клуба Хосеп Мария Бартомеу, като повтори поддръжката си за самостоятелната комисия за ходатайство, разговор и помиряване сред двете страни.

" Футболният клуб " Барселона ", като една от водещите институции в страната, изисква да се стартира развой на разговор и договаряния за намиране на политическо решение на обстановката в Каталуня. Както и за това да се покаже оптимално почитание към желанието на множеството поданици на Каталуня да вземат решение за бъдещето си ", гласи известието на футболния клуб.

От " Барселона " дефинират дейностите си като дълг към всички поданици на Каталуня, които претърпяват сложни дни.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кризата в Каталуня (43)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР