Футболният Берое е струвал на държавното ТЕЦ Марица изток 2

...
Футболният Берое е струвал на държавното ТЕЦ Марица изток 2
Коментари Харесай

"Берое" е струвал на държавното ТЕЦ "Марица изток 2" над 53 млн. лева

Футболният " Берое " е коствал на държавното Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " над 53.395 млн. лв.. Това съобщи министърът на енергетиката Александър Николов по време на парламентарния надзор след въпроси от трима депутати, измежду които и Атанас Михнев от " Продължаваме промяната ".

Михнев се появи в залата с фланелка, шал и маска на " Берое ". Той съобщи, че клубът не е бил квалифициран за решението за прекъсване на държавното финансиране. Депутатът попита още дали е допустимо клубът да бъде продаден за 1 лев, а не за оповестените 5.4 млн. лв., както и дали може издръжката да продължи за още два-три месеца, в случай че не се откри незабавно решение за спасението му.

" Знаем, че загубите са колосални и че са нужни промени. Надяваме се клубът да бъде продаден за 1 лев, с цел да се обезпечи съществуването му ", сподели Михнев.

В отговора си Николов посочи още веднъж, че още през лятото е пристигнало предизвестие, че положението на Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " е доста неприятно и че няма никаква логичност финансирането на " Берое " да продължава. И добави, че сдружението е благосъстоятелност на Българския енергиен холдинг и министерството няма директно отношение.

" " Надявам се, че на всички е ясно, че интервалът на самовластие е отминал. Като министър не съм подготвен да посрещна опашка от футболни клубове, било то от София, Стара Загора или който и да е град. Като почитател ви апелирам, бъдете деликатни и не забравяйте кой сложи футболния клуб под политическа взаимозависимост. И в случай че тези спасители са същите хора, апелирам ви, останете деликатни и отсега нататък ", сподели Николов.

" В интервала на ръководство на Професионален футболен клуб " Берое " от страна на Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 ", насъбраните отговорности на клуба са в размер на 53.395 млн. лв.. Това се случило от 2011 година до момента. За същия интервал сдружението Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 ", което е дало тези над 53 млн. лв. на футболния клуб, е натрупало отговорности към Българския енергиен холдинг (БЕХ) в размер на 1.286 милиарда лв. ", уточни Николов.

" Дружество със отговорности, насъбрани в границите на 10 години от над 1.285 милиарда, е дало над 50 милиона лв., до момента в който самото то не съумява да покрие оперативните си разноски, разноските си за действие, поддържане на работна заплата и така нататък ", сподели министърът и уточни, че в Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " работят 2300 индивида, а в " Мини Марица Изток 2 " - още 6900 души.

" Берое ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР