Футболните фенове в Гърция ще трябва да използват специално приложение

...
Футболните фенове в Гърция ще трябва да използват специално приложение
Коментари Харесай

Гръцките фенове с апликация, за да гледат мачове на живо

Футболните почитатели в Гърция ще би трябвало да употребяват особено приложение за цифрова идентификация през мобилните си телефони, с цел да купуват билети за мачове, когато възбраната за наличие на последователи на стадионите изтече идващия месец, заяви АП.

Мярката е част от битката с футболното принуждение в Гърция, което принуди страната да затвори стадионите за почитатели за два месеца до 12 февруари. Решението беше взето, откакто служител на реда беше прострелян със сигнална ракета по време на фенски ексцесии в Атина предишния месец и по-късно умря в болничното заведение от пострадванията си.

Гръцкият министър на спорта Янис Вруцис би трябвало да показа детайлности за новите правила за закупуване на билети пред парламентарна комисия по-късно в понеделник. Той очерта промените в изявление за държавната телевизия през уикенда.

" Досега не сме съумели да създадем нещо, което е значимо: да идентифицираме хората, които влизат на стадиона. С помощта на приложението през мобилен телефон персоналната карта на човек може автоматизирано да се свери с билета. Всеки без мобилен телефон няма да влезе на стадиона ", сподели министърът.

Правителствени чиновници споделят, че новата билетна система ще наподобява на електронните бордни карти, употребявани на летищата.

Други ограничения, планувани от дясноцентристкото държавно управление, включват забрани на посещаване на игрища след произшествия с принуждение, наложително инсталиране на камери за наблюдаване на стадионите и народен указател на членовете на фенклубовете.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР