Футболна асоциация на Англия официално потвърди новината за назначението на

...
Футболна асоциация на Англия официално потвърди новината за назначението на
Коментари Харесай

Официално: Томас Тухел е новият треньор на Англия

Футболна асоциация на Англия публично удостовери новината за назначението на Томас Тухел за селекционер на националния тим. Бившият треньор на Челси, Пари Сен Жермен и Байерн (Мюнхен) ще стартира работа на 1 януари 2025 година, а Антъни Бари, който ФА разказва като “международно прочут британски треньор ", ще бъде помощник на германеца.
Прочетете още
Тухел е подписал своя контракт още на 8 октомври, само че ФА изясняват, че са забавили формалното обявяване на новината, с цел да не нарушат концентрацията на играчите към мачовете на националния тим. Асоциацията не разкрива какъв е срокът на договора, само че съгласно британските медии той е за 18 месеца.

51-годишният немец ще стане 20-ият управител на Англия и едвам третият чужденец след Свен-Йоран Ериксон и Фабио Капело.

Временният селекционер Лий Карсли ще продължи да води тима и в мачовете с Гърция и Ирландия през идващия месец, като това ще са последните му дуели отпред на първия отбор. След това той ще се завърне в отбора до 21 години.

“Много съм горделив, че ми бе оказана достойнството да повеждам тима на Англия. Отдавна имам чувството за персонална връзка с футбола в тази страна, която към този момент ми донесе някои невероятни моменти. Да имаш шанса да представляваш Англия е голяма привилегия, а опцията да работиш с такава надарена група играчи е доста вълнуваща. Работейки с моя помощник Антъни, ще създадем всичко допустимо да създадем тима на Англия сполучлив и да накараме последователите да се гордеят. Искам да благодаря на ФА, по-специално на Марк и Джон, за доверието им. Очаквам с неспокойствие да стартираме нашето пътешестване дружно ”, съобщи Тухел в своето послание.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР