Международната федерация по гимнастика (ФИГ) все още не одобрила смяната

...
Международната федерация по гимнастика (ФИГ) все още не одобрила смяната
Коментари Харесай

ФИГ все още не одобрила смяната на националността на Елвира Краснобаева

Международната федерация по гимнастика (ФИГ) към момента не одобрила промяната на националността на състезателката по художествена гимнастика Елвира Краснобаева, съобщи Българска телеграфна агенция.

Изпълкомът на централата позволи прехвърлянето на Мелания Тур в Израел. Досега гимнастичката се състезаваше за Украйна. Трансферите на Елвира Краснобаева в Армения и на грузинката Анна Куцишвили във Франция са със статут " изчакващи ".

По всяка възможност ФИГ чака решението на Българска федерация художествена гимнастика. Ако Управителният съвет на централата откаже прехвърлянето, а по-късно ФИГ даде позволение, то Елвира Краснобаева ще би трябвало да прекъсне участията си в надпревари за период от една година. Ако УС на БФХГ даде зелена светлина на промяната, то Краснобаева ще може да показва Армения още от идната година.

Както е известно, при започване на октомври с пост в обществените мрежи гимнастичката разгласи, че сменя националността си. Заради това нейно решение Българската федерация по художествена гимнастика я извади от състава на националния тим, спря финансирането ѝ, разгласи, че тя дължи финансови обезщетения на централата и ѝ забрани да употребява направените досега музики и композиции.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР