България ще поиска извънреден доклад за готовността си за Eврозоната,

...
България ще поиска извънреден доклад за готовността си за Eврозоната,
Коментари Харесай

Главчев: Необходими са действия от българския парламент, за да има напредък със средствата по ПВУ

България ще изиска ексклузивен отчет за готовността си за Eврозоната, щом извърши и последното изискване. Това удостовери служебният министър председател Димитър Главчев пред български публицисти в Брюксел, където дойде за присъединяване в срещата на Европейски Съюз със страните от Персийския залив и за утрешния Европейски съвет, съобщи Българска телеграфна агенция.

В момента, в който бъде изпълнен и четвъртият аршин за ценовата непоклатимост, ще бъдат поискани незабавно изключителни отчети. Надяваме се, че до края на годината ще покрием и този аршин, сподели Главчев.

Попитан дали може да се чака прогрес по въпроса със средствата по проекта за икономическо възобновяване, министър председателят означи, че по тази причина са нужни стъпки на Народното събрание. Първо би трябвало да бъдат изменени решения на Народно събрание, с цел да може да се изиска смяна. Има сделки с Европейската комисия, само че няма по какъв начин да нарушим настоящи решения на Народно събрание. Ако разрешат народните представители, можем да пристъпим към действителни дейности с добър резултат, уточни той.

Главчев съобщи, че дейностите за попречване на изборни измами ще продължат до края на изборния ден. Министерство на вътрешните работи реагира на всеки сигнал, в границите на своите пълномощия, взаимно с прокуратурата, и взима ограничения. Тези дейности ще продължат до последно, до момента в който завърши изборният ден, сподели министър председателят.

Той означи, че на днешната среща с водачите на страните от Персийския залив акцентът е в задълбочаването на икономическите и комерсиалните връзки, само че най-много за деескалация в Близкия изток. Попитан дали би употребявал срещата за разискване на въпроса с българските заложници в района, той уточни, че това не е подобаващото място. По неговите думи българските институции не стопират да вършат всичко по силите си, с цел да могат да бъдат освободени двамата заложници. Всеки ден поставяме напъните в тази посока, само че обстановката е доста деликатна, разясни министър председателят.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР