Виждаме мобилизация на ДПС-Ново начало, на Борисов ще му е

...
Виждаме мобилизация на ДПС-Ново начало, на Борисов ще му е
Коментари Харесай

Симеонов: Виждаме мобилизация на ДПС-Ново начало, Борисов този път ще опита да направи правителство

Виждаме готовност на ДПС-Ново начало, на Борисов ще му е мъчно, само че този път ще опита да сформира държавно управление.

 

Ако данните са такива, каквито са в този момент, и в 51-ото Народно събрание влязат 7 партии, може да се мине на косъм с 2+ партии за съставянето на държавно управление. Ако влезе някоя от по-малките обединения, може да се отиде към 3+ и даже четвърта партия за по-голяма непоклатимост.

 

При девет партии пък има по-голяма опция за маневриране. Но това са математиките, а разликите са идеологическите съвместимости.

 

Това разяснява политологът от " Галъп " Първан Симеонов пред Нова тв във връзка междинните данни от резултатите на партиите в предизборната акция.

 

Ако " Възраждане " са втори, това ще е спомагателен тласък за сформиране на държавно управление, добави политологът.

 

Този път партиите ще се опитат да сформират държавно управление, тъй като и ГЕРБ знае, че няма на какво повече да разчита, за ПП-ДБ да не приказваме, те виждат, че изпод се появяват радикали и, в случай че това продължава по този начин, в един миг ще го отнесат всички, разяснява Симеонов. Според него е значимо и какъв брой монолитно ще реагира ПП-ДБ на държавно управление с ГЕРБ.

 

Има значение второто място, тъй като „ Възраждане ” може да вземе втория мандат при неуспех на първия. Ако те изпъкнат втори, това ще е спомагателен тласък за сформиране на държавно управление – „ ето, радикалите порастват ”.

 

Не е ясно и надпреварата сред двете ДПС-та. От една страна ще имаме готовност при " Движение за права и свободи - Ново начало ", гладко се усеща нагоре въздействието на ДПС-Ново начало, но нямаме информация дали ще сработи готовност или етнизация при " Алианс за права и свободи " да вземем за пример. Не знаем какво ще стане и в Турция, тъй като там не се мерят настройки, добави Симеонов. От друга страна - ниската интензивност прави демоскопските способи не толкоз ефикасни.

 

Немного висока интензивност се чака – към 2 млн. души, т.е. 30-35% изборна интензивност.

Много неясноти, единствено една изясненост – ниска изборна интензивност. Такова ниско гласоподаване ще изкриви представителността.

Ако няма дразнене или неспокойствие у гласоподавателите, което да сътвори вълна, тя ще е ниска, сподели Симеонов.

 

" На Борисов ще му е най-трудно – от едната страна най-после е Радев, от другата – Пеевски ”, счита Симеонов, който сподели, че Пеевски има въздействие и в ГЕРБ. Засега Има Такъв Народ, ПП-ДБ и ДПС-Доган са отхвърлили опция за коалиция с Пеевски. Въпросът е и какъв брой монолитно ще реагира ПП-ДБ към опцията за кабинет с ГЕРБ. Възможно е да се стигне до разединение и ГЕРБ да работи единствено с Демократична България.

 

Има 3,1%, които се канят да гласоподават с " Не поддържам никого ".

 

Изключително дейна е работата на терен за пазаруване на избор, в Северозападна България изключително. Това не е ново, единственото ново би било, в случай че това се концентрира в една политическа мощ, разяснява политологът.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР