Футболистите от английския национален отбор ще продължат да коленичат и

...
Футболистите от английския национален отбор ще продължат да коленичат и
Коментари Харесай

Англичаните ще продължат да коленичат и на Евро 2020

Футболистите от британския народен тим ще продължат да коленичат и преди мачовете си на европейското състезание, започващо идната седмица. Селекционерът Гарет Саутгейт разгласи, че на играчите е омръзнало да се приказва за последствията от действието, трансформирало се в символ за битката против расовото неравноправие.

В сряда, на приятелския дуел сред Англия и Австрия в Мидълзбро, извоюван от " Трите лъва " с 1:0, част от публиката на ст. " Ривърсайд " освирка националите по време на колениченето.

Снимка: Getty Images

" Мисля, че тези хора би трябвало да се слагат на мястото на момчетата и да си показват по какъв начин биха се почувствали. Най-важното за нашите футболисти е да знаем, че сме изцяло обединени към това, напълно сме отдадени да се поддържаме взаимно. ", разяснява Саутгейт.

Англия е в група с Хърватия, Чехия и Шотландия, като има домакинско преимущество, защото ще изиграe срещите си на " Уембли " в Лондон.

Островитяните са измежду любимците за европейски успех, който би бил първи за Англия. Най-доброто показване на " Трите лъва " в шампионата на Стария континент е от 1996 година, когато страната бе хазаин и стигна до полуфиналната фаза.

Снимка: Getty Images
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР