Футболистите от английския национален отбор са решили да коленичат преди

...
Футболистите от английския национален отбор са решили да коленичат преди
Коментари Харесай

Англичаните ще коленичат преди дуела с Унгария

Футболистите от британския народен тим са решили да коленичат преди началото на международната им подготовка против Унгария в Будапеща. Отборът разиска деликатно тази опция заради обстоятелството, че играчите на Ейре бяха бурно освирквани от публиката в Будапеща през месец юни в другарски мач, когато направиха същия жест.

Унгария е осъдена да изиграе идващите 3 домашен мача от шампионатите под егидата на УЕФА пред празни трибуни поради расистки викания и хомофобски плакати на мачовете им в групите на Евро 2020. Хомофобският афиш бе забелязан при загубата им от Португалия в първия мач, а на срещата с Франция се чуха и маймунски звуци от трибуните.

Пълният потенциал от 60 000 фенове на "Пушкаш Арена " ще бъде напълнен довечера, защото международните квалификации са под егидата на ФИФА.

Селекционерът на Унгария Марко Роси съобщи, че ще бъде на страната на британските футболисти, в случай че те бъдат обиждани на расистка основа от почитателите по трибуните. "Надявам се, че няма да се получи такава обстановка. Това, което можем да кажем, е, че в предишното сме показвали цялостно почитание към всеки ", съобщи италианският треньор.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР