Футболистите обикновено биват наказвани с жълти или червени картони, когато

...
Футболистите обикновено биват наказвани с жълти или червени картони, когато
Коментари Харесай

Футболистите с най-много червени картони в историята

Футболистите нормално биват наказвани с жълти или червени картони, когато позволен неточности на терена. Интересното е, че някои от тях са привлекли вниманието на международната общност с многото си червени картони в кариерата си.

Предлагаме ви листата на футболистите с най-вече червени картони в историята на футбола.

Много хора се радват на футболните звезди с най-вече голове, асистенции и даже чисти мрежи. Тези, които правят мръсната работа, обаче са третирани като злодеи.

Сега ще научите и имената на футболисти с най-вече червени картони за всички времена, в това число и клубовете, в които са играли.

Джърмейн Джоунс, Рикардо Куарешма и Джампиеро Пинци

Роденият във Франкфурт 42-годишен някогашен американски национал към този момент е песнионер. В кариерата си той е гонен 14 пъти в 347 мача, а головете му са 39. Дефанзивният халф попада измежду известните футболисти с най-вече червени картони в историята, а също по този начин е играл за немския (до 2008 г.) и американския (2010-2017 г.) народен тим. Прекарва клубната си кариера в Англия, Германия, Съединени американски щати и Турция, като най-известните имена са Айнтрахт Франкфурт, Байер Леверкузен, Шалке, Бишикташ, Блекбърн, ЛА Галакси, Ню Инглънд Революшън.

Въпреки че е на 40 години, Рикардо Куарешма продължава да е професионален футболист. Ветеранът, който сега играе за португалския първокласен Витория Гимараеш. В 683 срещи, той отбелязва 113 гола, само че в този интервал е отстраняван от игра 14 пъти.

Подвизава се главно като крило и е прочут с изобретателния си дрибъл, техника и ловкост. Куарешма стартира професионалната си кариера в Спортинг Лисабон и от този момент има блестяща кариера, като е играл за някои от най-хубавите европейски клубове, като Барселона, Интер Милано, Челси и Бешикташ.

Джампиеро Пинци е италиански футболен треньор, а също по този начин и към този момент някогашен състезател. 43-годишният Пинци стартира кариерата си в родния Лацио през 1988 година, а по-късно е част и от юношеския тим на " орлите ", и на мъжкия, само че за него не записва нито едно присъединяване.

С близо 290 мача за Удинезе и общо 436 мача (реализира и 20 гола) той прекарва времето си в няколко клуба и получава общо 14 червени картона.

Оттегля се през 2019 година Пинци е най-известен със способността си да развива млади играчи и с умеенето си да извлича най-хубавото от своите тимове. Играл е още за Киево, Бреша и Падова.

Алберто Лопо

43-годишният испанец, роден в Барселона, е отстраняван общо 15 пъти. Това реализира за 478 срещи, в които отбелязва 22 попадения. Алберто Лопо има и няколко мача за другите младежки и юношески гарнитури на Испания. Защитникът беше прочут с твърдите си единоборства и едвам успяваше да избегне картон. Играл е за Еспаньол, Хетафе и Депортиво Ла Коруня.

Филип Мексес и Франческо Тоти

Европейският първенец за 2000 година с националната гарнитура на родата Франция до 19 години се отдръпна през 2016-а. 41-годишният някогашен бранител изигра 402 срещи в кариерата си, в който означи 24 гола, само че и 16 пъти видя аления цвят. Бившият френски централен бранител е един от най-твърдите футболисти на своето потомство.

Филип Мексес стартира кариерата си в Оксер, където има над 120 участия и е част от тима, спечелил купата в Лига 1 през 2001-2002 година След това минава в Рома, където играе в продължение на седем сезона и е част от тима, спечелил Суперкупата на Италия през 2007 година След това рита и за Милан. Мексес е част от съставите на Франция за Световното състезание през 2006 година и конкуренцията на Стария континент шест години по-късно.

Филип Мексес е някогашен съотборник с легендата на Рома - Франческо Тоти. Момчето от Рим, чиято кариера мина напълно при " вълците ", също има 16 червени картона. Колкото и да е учудващо, само че е обяснимо - приемаше нещата драговолно.

Гонсало Родригес, Яник Каюзак и Дейвидас Шемберас

39-годишният аржентинец Гонсало Родригес, който има татуировка на именитите Rolling Stones, се подвизаваше на позицията централен бранител. Той е част от олимпийския тим на Аржентина на Игрите в Пекин през 2008 година и има няколко участия за мъжкия народен тим. Известен е със своята мощ и надеждност в отбрана и е един от най-постоянните играчи в испанския и италиански футбол до преди няколко години. Играл е за клуба на сърцето си в своята татковина - Сан Лоренсо, както и за Виляреал и Фиорентина. Има 433 мача в кариерата си, 34 гола и 17 червени картона.

Може би Яник Каюзак е малко известно име за някои, само че не е по този начин във Франция. Дефанзивният полузащитник, който завърши кариета си преди две години в Ланс, е внук на френския национал и треньор Пиер Каюзак. Яник е прочут с приемането на три червени картона в четири мача през сезон 2016/17 в Лига 1. В цялата си кариера той получава общо 17 червени картона в 419 мача. Отбелязал е и осем попадения.

Дейвидас Шемберас е някогашен литовски футболист, който играе като бранител или отбранителен халф. Започва кариерата си в Жалгирис Вилнюс, където я и завършва през 2015-а. По-голяма част от спортните му години минават поредно в Динамо Москва, ЦСКА Москва и Алания Владикавказ, като е един от емблематичните футболисти на съветските " армейци " с над 250 срещи. За националния тим на Литва има 82 участия. След края на кариерата, в която изиграва общо 466 срещи, той е изпъден 17 пъти.

Пабло Алфаро, Херардо Торадо и Гари Медел

Арагонецът Пабло Алфаро към този момент е на 54, а от предходната година води Мурсия. Роденият в Сарагоса някогашен централен бранител е вторият състезател с най-вече червени картони в историята на Ла Лига - 18 отстранявания. Той е именуван Хирурга поради борбения си и корав футбол, само че и освен... Бранителят е играл за няколко клуба, измежду които Барселона, Реал Сарагоса, Расинг Сантандер, Атлетико Мадрид и Севиля.

И Херардо Торадо се пенсионира, а мексиканска футболна звезда по едно време в кариерата си беше и капитан на националния тим на Мексико, с които взе участие на три международни шампионати - 2002 година, 2006 година и 2010 година Той беше надарен отбранителен полузащитник с положително притежаване на топката и качествени пасове. В 536 срещи получава 18 червени картона, отбелязва и 16 гола. Торадо е играл и за Тенерифе, Севиля и Расинг Сантандер в Испания, както и за родните УНАМ и Круз Азул.

Чилийският национал се е утвърдил измежду най-твърдите отбранителни играчи, с които не доста нападатели биха желали да се сблъскат. Но за жалост способността му да прави сериозни прекъсвания и единоборства е с цената на това, че е получил 18 червени картона в кариерата си. До момента мачовете му са над 500, само че той продължава да рита за бразилския Вашку да Гама, както и за националния на своята татковина.

Фернандо Аморебиета

Бившият венесеулски национал, който приключи кариерата си през 2020 година, е имал удоволствието да влезе прибързано под душа 19 пъти в 453 срещи. Аморебмиета, който е младеж на Атлетик Билбао, сега е на 38, се подвизаваше като централен бранител при баските, а по-късно във Фулъм, Мидълзбро, Спортинг Хихон, преди да залеза на кариерата му гладко да премине през Интепендиенте и да завърши в Серо Портеньо.

Матео Контини и Фелипе Мело

Централният защитник, чиято юношеска кариера започва в Милан, не съумя да се порадва на кой знае какви запаметяващи се пребивавания в клубовете, които обиколи. Никъде не съумя да запише 90 мача, само че във визитката си има общо 468 участия и 20 отстранявания. 43-годишният някогашен италиански бранител е играл за няколко клуба в Италия, в това число за Наполи, Парма, Монца, Аталанта, Сиена, Бари и испанския Реал Сарагоса.

Той също съумя да доближи кота " 20 " при изгонванията му от терена. В момента Фелипе Мело е 40-годишен, само че продължава да се раздава за Флуминензе, с който завоюва предходната година Копа " Либертадорес ". Бранителят, именуван Питбула, има още много оценки, извоювани с Фламенго, Крузейро, Палмейрас и Галатасарай.

Той е прочут със мощните си защитни умения и лидерски качества, представлявал е Бразилия на интернационалните надпревари, като печели Копа Америка през 2007 година и Купата на конфедерациите през 2009 година

Рафаел Маркес и Паоло Монтеро

С близо 150 мача с националната фланелка и общо 628 в неговата кариера, Рафаел Маркес заема една от челните позиции при алените картони в международен мащаб - 21. Маркес е считан за най-хубавия бранител в историята на Мексико. Той печели и доста трофеи на клубно равнище с Монако и Барселона. Освен блестящите си изяви на терена, именитият централен бранител не съумява да приложи уменията си и в треньорството.

Паоло Монтеро е някогашен уругвайски национал, който взе участие на редица огромни конгреси с " урусите ". Започва професионалната си кариера през 1989 година в Пенярол, а по-късно отива на Апенините, с цел да стане любим и именит футболист на Аталанта и Ювентус. Паоло Монтеро е футболистът с максимален брой получени червени картони в историята на Серия А. Общият брой на отстраняванията му са 21 в 406 дуела.

Алексис Руано

Испанецът Делгадо е прочут с буйния си манталитет на терена. Централният бранител обаче ще бъде запомнен най-много и с това, че през кариерата си пази цветовете на съвсем дузина тимове - Малага, Хетафе, Валенсия, Севиля, Алавес и Расинг Сантандер, както и на Бешикташ и Ал-Ахли. В Хетафе има три престоя и общо 135 мача. Той е получил 22 червени картона.

Сирил Роол

Със своите 25 отстранявания французинът Сирил Роол заема почетната трета позиция. Пенсионираният полузащитник се отдръпна, откакто игра за Бастия, Ланс, Бордо, Ница и Олимпик Марсилия, калкулирайки на сметката си 369 срещи и едвам четири попадения.

Серхио Рамос

Бившият бранител на Реал Мадрид и сегашен на Севиля е прочут с черната работа, която прави на терена, както и със мощния си темперамент, докарал му 29 изгонвания в над 800 мача. В момента той е играчът с 25 червени картона в историята на Ла Лига. В Шампионската лига Рамос е натрупал четири отстранявания - връх в конкуренцията.

Херардо Бедоя

Кой има най-вече червени картони в историята? Колумбийският отбранителен полузащитник Херадо Бедоя, който е изпъден 46 пъти! Доста повече от Рамос, който надали ще успее да навакса това закъснение. 49 от неговите общо 552 мача в кариерата му са за националния тим на Колубмия, а на клубно равнище рита за Депортиво Кали, Расинг, Бока Хуниорс и Санта Фе, където приключва кариерата си и става играещ асистент треньор.
Интересното е, че той е изпъден единствено 21 минути след дебюта си като ментор през март 2016 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР